Bil – Afmelding af

Bil – Afmelding af 

Når en bil er registreret, ved myndighederne, hvem der ejer bilen og dermed hvem der skal betale motorafgiften for bilen. Det er derfor vigtigt, at bilen er registreret i ejerens navn. Sælger du din bil, skal du altså være opmærksom på, at du hæfter for motorafgift og forsikring
  • indtil den nye ejer har registreret bilen i sit eget navn
  • eller du har afmeldt den ved at aflevere nummerpladerne til politiet

Ejerskifte

Har du ikke afmeldt din bil, inden du sælger den, skal den nye ejer hurtigst muligt registrere bilen i sit eget navn. Når den nye ejer har registreret bilen i sit navn, sender politiet en meddelelse til dig om, at bilen ikke længere er registreret i dit navn. Har du ikke modtaget en meddelelse fra politiet kort efter du har solgt din bil, bør du derfor kontakte køberen.


Refusion af motorafgift

Du skal være opmærksom på, at motorafgiften følger registreringsnummeret. Det betyder, at du ikke får penge tilbage for allerede betalt motorafgift, når du sælger en bil med nummerplader på.

Hvis du derimod afmelder bilen ved at aflevere nummerpladerne til politiet, kan du få refunderet den motorafgift, du allerede har betalt.
  • Det kræver dog, at bilen ikke bliver registreret på ny inden for 1 måned

Motorafgiften betales halvårligt – 1. april og 1. oktober – og du kan kun få refunderet motorafgiften for de resterende hele måneder.

Afmelder du f.eks. bilen den 14. december, kan du få refunderet motorafgiften fra 1. januar og frem til 31. marts.

For at få refunderet motorafgiften, skal du udfylde en blanket om godtgørelse for motorafgift, som du skal aflevere til Skattestyrelsen.

Blanket til godtgørelse for motorafgift


Bemærk

Afmelder politiet din bil, fordi der skyldes motorafgift eller forsikring, skal bilen registreres på ny. For at få din bil registreret på ny skal:
  1. du have en ansvarsforsikring
  2. motorafgiften på bilen være betalt
  3. bilen godkendes af politiet, som herefter kan registrere bilen

Herudover skal al tidligere gæld til forsikring og motorafgift være betalt, inden bilen kan registreres igen.

Relaterede artikler

Hovedstation Qaqortoq
Postboks 506
3920 Qaqortoq

Telefon: (+299) 70 11 22
Fax: (+299) 64 12 22
Mobil: (+299) 49 41 22
E-mail: grl-qaqortoq@politi.dk