Skattekort – Forløbet i og ændringer

Skattekort – Forløbet i og ændringer 

Et skattekort er det skema, der er lavet på baggrund af din forskudsregistrering, og som din arbejdsgiver skal have. Din arbejdsgiver bruger dit skattekort til at beregne hvor meget, du skal betale i skat.

Du får automatisk sendt skattekort til din folkeregisteradresse i december måned.


Ændring
Flytter du fra en hjemkommune til en anden i Grønland i løbet af et skatteår, skal du henvende dig til dit lokale skattekontor hurtigst muligt, så du kan få et nyt skattekort. Uden dit skattekort kan din arbejdsgiver ikke lave det rigtige skattetræk af din løn. Det betyder, at din arbejdsgiver skal trække 45% af din løn, uden at anvende dine eventuelle fradrag.

Flytter du til Grønland, skal du henvende dig til kommunen eller skattekontoret for at få lavet og udleveret et skattekort.


Særligt for studerende
Begynder du på en uddannelse og har du arbejde ved siden af, skal du have et nyt skattekort. Du skal henvende dig til dit lokale skattekontor for at få udfyldt et nyt forskudsskema og derved få et nyt skattekort.


Bemærk
Mister du dit skattekort, skal du kontakte dit lokale skattekontor for at få udleveret et nyt skattekort.

Har du mere end en arbejdsgiver, skal du aflevere hovedkortet til den arbejdsgiver, hvor du tjener mest. Dine andre arbejdsgivere skal have eller forevises dit Bikort.

Du har mulighed for at overføre din ægtefælles fradrag til dit skattekort, hvis din ægtefælle ikke forventer at bruge for sine fradrag fuldt ud.

Du skal ikke ændre dit skattekort, uanset om du bliver gift eller separeret, medmindre du har overført dine eller ægtefællens fradrag til eller fra dit skattekort.


Betaling af restskat
Har du væsentlig restskat, som betyder at du har betalt for lidt i skat og dermed skylder penge til det offentlige, skal du betale din gæld inden den 20. november. Er din restskat mindre end 18.000 kroner, vil beløbet, du skylder, automatisk blive indregnet i dit skattekort. Det betyder, at du via fradraget på dit skattekort, kommer til at betale din restskat til Skattestyrelsen.

Skattestyrelsen - Qaqortoq
Havnevej B-1338
Postboks 521
3920 Qaqortoq

Telefon: 34 60 60
Fax: 31 16 77
E-mail: tax@nanoq.gl

Åbningstider:
Mandag: 10.00 - 15.00
Tirsdag: 10.00 - 15.00
Onsdag: LUKKET
Torsdag: 10.00 - 17.00
Fredag: 10.00 - 15.00