Socialrådgiver eller Sagsbehandler

Socialrådgiver/sagsbehandler

Kommune Kujalleq søger en dygtig og engageret medarbejder til vores afdeling for offentlig hjælp i Qaqortoq med tiltrædelse den 01. januar 2019 eller efter nærmere aftale.
Ansøgningsfrist:
10. december 2018
Sted/Afd:
Qaqortoq
Tiltrædelsesdato:
1. januar 2019
Løn:
I henhold til gældende overenksomster

Vi efterlyser en uddannet socialrådgiver, eller en som har erfaring fra arbejdet som sagsbehandler i en kommune. Stillingen har hjemsted i Qaqortoq.

 

En stor del af dit arbejde vil være sagsbehandling ift. i Landstingsforordning nr. 15 af 20. november 2006 om offentlig hjælp.

 

Du vil indgå i et team der består af en fagchef og 3 andre sagsbehandlere, samt 4 i h.h.v. Nanortalik og Narsaq, hvor I vil give hinanden faglig sparring løbende.

 

Har du lyst til at arbejde i teamet med de nævnte opgaver, så kontakt os.

 

Af kvalifikationskrav forventer vi;

  • Viden om, hvordan du arbejder ud fra lovgivningen.
  • God til talbehandling og beregning af ydelser.
  • Godt kendskab med brug af computerbaseret regneprogrammer mv.
  • Du skal gerne vide noget om borgerservice – og god kommunikation.
  • Det er vigtigt at du kan indgå positivt i et team, der har meget travlt.

 

Vi tilbyder;

  • Et afvekslende og til tider travlt arbejde, hvor du vil have mulighed for at præge området i samarbejde med andre sagsbehandlere på området.
  • Stillingen er spændende med udfordrende selvstændige opgaver, hvor undervisning og kursus sættes i højsædet.
  • Godt og dynamisk arbejdsmiljø.

 

Ansættelse og aflønning vil ske i overensstemmelse efter AK-aftale.

 

Der kan anvises bolig, for hvilken der betales husleje og depositum efter gældende regler, ligesom rejse- og flytteomkostninger afholdes af kommunen i henhold til de til enhver tid gældende regler.

 

Nærmere oplysninger om stillingen kan indhentes ved henvendelse til fagchef Marie Rødgaard tlf. 64 53 56 eller e-mail: marr@kujalleq.gl  

 

Ansøgning, vedlagt straffeattest, med oplysninger om uddannelse og tidligere beskæftigelse, bilagt kopi af uddannelsesbevis, arbejdsgiverudtalelser m.v. skal være kommunen i hænde senest 12. september 2018 kl. 12:00 og sendes:


Kommune Kujalleq

HR-afdeling

Postboks 514

3920 Qaqortoq

job@kujalleq.gl     

 

 

Med fokus på højere folkesundhed har Kommune Kujalleq indført røgfri arbejdstid på samtlige Kommunale arbejdspladser. Dette med virkning fra 1. januar 2018. Yderligere oplysninger kan indhentes ved HR - afdelingen