airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

$name

Ansøgningsfrist:
12. november 2019
Tiltrædelsesdato:
1. december 2019

Dagplejeren er placeret under Forvaltningen for Skole, Daginstitutioner og Innovation.

 

Der er plads til 4 børn i dagplejeren.

 

Krav til stillingen:

  • Der er ingen formelle krav til uddannelse, men uddannede inden for pædagogik, pædagoger og socialhjælpere er meget relevante.
  • Erfaring på området, men dette er ikke et krav.
  • Fyldt 21 år. Ansvarlighed, viljen til at arbejde med opdragelse og sundhed for børn 0-5 årige, engageret, nysgerrig, fleksibel, samarbejdsvillig, direkte kontakt søgende, stabil, fysisk og psykisk sund.
  • Hjemmet skal være sikkerhedsmæssigt egnet til 4 børn, renlig og ryddeligt, køkken og toilet skal være egnet til formålet, og der skal være et separat rum med senge / madrasser med magasin til legetøj for 4 børn. Det er ikke tilladt at have kæledyr med hensyn til børnenes sikkerhed.

 

Børneattest:

Stillingerne er omfattet af lov om pligt til at indhente børneattest. I henhold til loven kan ansættelsen først begynde, når kommunen har indhentet en børneattest.

Børneattesten er de af de afgørende krav i forbindelse med kommunens beslutning omkring hvem der skal ansættes til stillingen. 

 

Ansættelsesforhold:

Løn- og ansættelsesvilkår sker som udgangspunkt i henhold til ansøgerens overenskomst. 

 

Yderligere oplysninger vedrørende stillingen indhentes ved at kontakte afdelingsleder i Daginstitutionsområdet i Kommune Kujalleq, Maj-Britt Serano, e-mail majf@kujalleq.gl tlf. 61 41 02 eller pædagogisk konsulent Navarana Dorph nado@kujalleq.gl tlf. 61 41 23.

           

Ansøgning med oplysning om uddannelse og tidligere beskæftigelse, bilag kopier af eksamensbeviser m.v. skal være kommunen i hænde senest 12. november 2019 og sendes til:


Kommune Kujalleq

HR-afdeling

Postboks 514

3920 Qaqortoq

job@kujalleq.gl

 

 

Med fokus på højere folkesundhed har Kommune Kujalleq indført røgfri arbejdstid på samtlige Kommunale arbejdspladser. Dette med virkning fra 1. januar 2018. Yderligere oplysninger kan indhentes ved HR - afdelingen