airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Kommune Kujalleq styrker samarbejdet med sine venskabsbyer i Danmark

Kommune Kujalleq har indgået en ny samarbejdsaftale med Roskilde Kommune, som er en af kommunens venskabsby – tilsvarende fornyede aftaler vil blive indgået med de to andre venskabsbyer i Danmark
10. september 2015
Økonomiudvalget i Kommune Kujalleq har for nylig været en tur i Danmark, og denne tur har resulteret i en fornyet samarbejdsaftale mellem Kommune Kujalleq og Roskilde Kommune, som frem til sammenlægningen af de tre tidligere kommuner i 2009 var Nanortalik Kommunes venskabsby. Kommune Kujalleq videreførte samarbejdet med de tre tidligere kommuners venskabsbyer. 

Den fornyligt indgået ny samarbejdsaftale skal sikre, at det gode samarbejde videreudvikles og styrkes først og fremmest omkring gensidige faglige sparring.
Roskilde Kommune skal eksempelvis sende kursusholdere til Kommune Kujalleq, og der skal arbejdes målrettet med gensidige besøgsordninger mellem organisationer, institutioner og andre borgergrupper med det formål at udbrede kendskabet til hinandens kultur og samfund.

- Vi er fra Kommune Kujalleq glade for, at der med denne nye aftale er blevet skabt grundlag for at det gode samarbejde mellem Kujalleq og Roskilde bliver yderligere styrket. Der er dermed dannet rammer for et godt og bredt samarbejde også mellem erhvervslivet i de to kommuner, og blandt de to kommuners befolkning, siger borgmester i Kommune Kujalleq, Jørgen Wæver Johansen. 

Samarbejdsaftalen løber over foreløbigt fire år og rummer derudover blandt andet også aftaler om udveksling af skoleklasser og planer om fælles venskabsbyarrangementer. 

- Vi kan helt bestemt lære noget af hinanden. Selvfølgelig rent kulturelt og samfundsmæssigt, men noget af det, som vi blandt andet også har drøftet, er, hvordan vi sammen kan understøtte mulige samarbejder i erhvervslivet. Vi har i begge kommuner et stærkt fokus på iværksætterordninger for unge med en god idé, og jeg er spændt på at se, hvad det kan kaste af sig, fortæller borgmester Joy Mogensen.

Kommune Kujalleqs økonomiudvalg besøgte også kommunens to andre venskabskommuner i Danmark, henholdsvis Gladsaxe Kommune og Aarhus Kommune. Der arbejdes på, at samarbejdsaftaler som svarer til den nye aftale med Roskilde Kommune også bliver indgået med de to kommuner i den nærmeste fremtid.