airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Unge planter træer med borgmesteren i Narsarsuaq

Projektet er sket i et samarbejde mellem Piareersarfiit i Kommune Kujalleq og skovskolen i Nødebo
16. september 2015
Kommune Kujalleq har vores lands mildeste klima, med mulighed for trædyrkning på flere lokaliteter, og siden 1950’erne er der på denne baggrund blevet anlagt nogle mindre plantager i kommunen.

En gruppe unge fra vores kommune og Danmark viderefører bestræbelserne i et aktivt samarbejde, og gennemfører således i perioden 8-20/9 et træplantningsprojekt, herunder i Narsarsuaq bygd.

Projektet er sket i et samarbejde mellem Piareersarfiit i Kommune Kujalleq og skovskolen i Nødebo, med involveringen af 11 unge fra Piareersarfiit samt 8 fra skovskolen.

Borgmester Jørgen Wæver Johansen besøgte skovplantningsholdet i Narsarsuaq torsdag den 10. september, og der blev i denne sammenhæng gennemført en fællesplantning af Piareersarfik-elev Nichlas Rasmusssen (Narsaq) og borgmesteren, i en lille bevoksning nær Narsarsuaq lufthavn, med lærke-, gran- og poppeltræer.

Borgmesteren var glad for arbejdet med træplantningen, som han så som et fremsynet initiativ og han ønskede god arbejdslyst samt at ”bestræbelserne er særdeles værdifulde for fremtidens Kommune Kujalleq”.

I alt plantes 19000 træer, men primært engelmannsgran og sibirisk lærk. Foruden Narsarsuaq gennemføres træplantningsaktiviteterne også bag Saqqaarsik ved Qaqortoq samt ved Kuussuaq i Tasermiut fjord.

Projektet er gennemført med støtte fra Nordplus Junior (under Nordisk Råd) samt Grønlands Selvstyre.