airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Dimission for 10 serviceøkonomer fra NI-Qaqortoq

Der var i alt 10 elever, som afsluttede deres eksamen på Campus Kujalleq - NI afdelingen med deltagelse fra forældre og lærere, leder af Greenland Business og borgmester Jørgen Wæver Johansen.

24. november 2015
Uddannelsen som serviceøkonomi er en kort videregående uddannelse, der tager næsten to et halvt år at gennemføre.

Eleverne modtager undervisning inden for økonomi, organisation og projektledelse, servicemanagement og kulturforståelse, kommunikation og turisme.Eleverne har fået undervisning på skolen fra august 2013 til juni 2014. Så har de fået en 8 ugers praktikperiode i juli-august. Herefter er de gået til almindelig undervisning på skolen igen mellem september 2014 - juni 2015. Det følges op af en praktikperiode i en virksomhed i 12 uger. Efter praktikperioden tog holdet i september i år på studietur til Island i to uger. Herefter kom de tilbage på skolen for at udarbejde et eksamensprojekt. De har været til afsluttende eksamen i deres eksamensprojekt i november 2015.Eleverne, til denne uddannelse, kommer fra hele Grønland og i år kommer de fra følgende byer: Nuuk, Narsaq, Sisimiut, Ilulissat og Maniitsoq.De dimitterede den 20.november 2015, i en festlig afslutning på deres uddannelse og fik overrakt eksamensbeviser. Skolen bød på en forfriskning og Rie Oldenburg, en underviser og aktiv samfundsdeltager, bød velkommen.

”I har nu gennemført en uddannelse, som veksler mellem skole og praktik. Det betyder, at når I nu skal ud i verden, så er overgangen mellem teori og praksis ikke nogen uhyggelig overraskelse.”I sin tale takkede Rie Oldenburg repræsentanter for erhvervslivet. ”Uden jer kunne den ikke gennemføres. Tak til bl.a. greenland Sagalands, Ulu Travel, Tupilak Travel, World of Greenland, Tasermiut, Blue Ice, Icelandic Mountain Guides og Inuk Hostels.”

Hun fortalte derefter kort om elevernes projekter og så dem undersøgelser, der måske kan give øget vækst I turismeerhvervet, som fra 90’erne har oplevet mere end 6-dobling, ifølge Rie.” Vi ser allerede hvordan mange års langt og sejt træk – og nye tiltag - bringe flere gæster til landet … Og det er vigtigt at politikerne interesserer sig for turismen. ”Også Borgmester Jørgen Wæver Johansen var inviteret til at deltage og til at holde en lille tale for dimittender og gæster. Talen tiltrak lytternes opmærksomhed og virkede stærk på flere af deltagerne.

Du kan læse borgmesterens tale herunder.

Serviceøkonom Dimission

Qaqortoq, tallimanngorneq 20. november 2015Kære I som nu er færdiguddannede Serviceøkonomer her i Campus Kujalleq, forældre, familiemedlemmer, lærere, skolens ledelse, og alle i som er til stede her i dag.

Først og fremmest, I som nu er Serviceøkonomer – tillykke. Tak for, at jeg i dag er blevet inviteret, på vegne af Kommune Kujalleq. Jeg er meget stolt over, at kunne deltage i fejringen af jeres dimission her på Campus Kujalleq

Nu har i med gode evner få mulighed for, at være med til, at videreudvikle turismen i Vort land. Som bekendt debatterer Landsstyret livligt om videreudvikling af lufthavnsvæsenet i alle dele af Vort land.

Heldigvis vil dette nu blive realiseret, eftersom man skal følge flertallets mening. Således vil der blive flere og flere grønlændere, som er i stand til, at arbejde inden for turismen, og som har gode egenskaber, og som der er behov for.

Derfor kan jeg uden fejl sige: I dag er Vort land blevet rigere – man har endnu engang bevist, at der er mange unge mennesker Vort land, som er fyldt med evner.

I er foregangsmænd for jeres landsmænd, I viser, at vilje er styrke og, at man kan opnå et hvilken som helst mål, hvis bare man vil.

Måske var det nogle af disse tanker som en af vores store digtere, Augo Lynge, tænkte, da han i et af sine digte skrev således:“Tror du stadig

at de ej formår,

at det grønlandske folk

Til stadighed vil komme til kort?

Luk dine ører for dem

Der tror vi ej formår.

Tror du virkelig på dem?

Vi kan sagtens selv!”Gid I må bibeholde den viljestyrke, som i har demonstreret her i Qaqortoq, på jeres vej videre – hvor I end kommer hen.

Gid I som venner videreudvikler den samarbejdsevne i har demonstreret her – for samarbejdsevne er den eneste måde, at opnå virkelige resultater.

Hjertelig tillykke til jer alle – og tillykke til jeres familier – og god vind fremad.Tak.Qujanaq.