airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Lærer, skoleinspektør Gerhardt Egede er afgået ved døden.

15. november 2015
Lærer, forhenværende skoleinspektør i Qaqortoq er afgået ved døden 14. november 2015 efter kortere sygdom.

Gerhardt Egede, født i Igaliku i 1951 blev færdig uddannet som lærer i 1975 og har arbejdet som lærer i forskellige bygder og byer. Han har været en aktiv idrætsmand udover sit arbejde som lærer. Han har også været tilsynslærer i kollegiet og har sørget for de unge er idræts aktive.

Han var en af de kræfter bag stiftelse af grønlandsk lærerforening som har en forhandlingsret, og derved har haft en stor indflydelse på de overenskomstmæssige vilkår for lærere.

Han har også været aktiv indenfor samfundsanliggender og blandt andet var kommunalbestyrelsesmedlem for Inuit Ataqatigiit ved Qaqortoq Kommune.

Gerhardt er dog mest kendt for sit arbejde som skoleinspektør i Tasersuup Atuarfia i Qaqortoq. Han er kendt som en streng, men retfærdig inspektør.

Gerhardt som lærer, tilsynsmand i kollegiet, foreningsmand, som folkevalgt og skoleinspektør har haft en stor indflydelse på samfundet men især på de unge, og vil huskes for dette gode arbejde.

Vi vil hermed udtrykke vores inderlige medfølelse til Gerhardts hustru, børn, og børnebørn.

Æret være hans minde!


Jørgen Wæver Johansen
Borgmester