airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Tænding af juletræ

I Narsaq, Nanortalik og Qaqortoq samt bygder i Kommune Kujalleq blev juletræet tændt kl. 16, søndag den 29.novemer 2015.11.30.
1. december 2015
Som der er tradition for, sang koret en julesalme, og mange børn og forældre dansede rundt om træet.
I Qaqortoq blev træet tændt efter nedtælling fra ti, og borgmester Jørgen Wæver Johansen holdt en tale for forsamlingen.
Derefter var der slikposer for børn, og julemanden kørte rundt i sin karré og hilste på børnene.

I Nanortalik har der været omkring 350-400 fremmødte til tændingen af juletræ kl. 16:00. Stemningen har været rigtig god, hvor sangkorgruppen sang julesalmer.
Så kom julemanden ledsaget af seks nisser samt Mickey og Mini Mouse og blev modtaget med store glæde. Da julemanden ankom, blev han budt velkommen og blev kørt rundt i brandbilen.
Efter hilsener har julemanden sammen med alle børn talt fra 10 til 0, - og juletræet blev tændt.
Efter juletræsdansen har der været godteposer til alle børn fra 0 – 15 år.
Til sidst har der traditionen tro, været gudstjeneste kl. 17:00.
Vejret har været godt men ret koldt.

I Narsaq var næsten hele byen samlet. Der var julesalmer sunget af de tre sangkor i byen. Der blev uddelt juleposer til børn med slik og frugt, og så holdte Avaaraq Olsen en tale for forsamlingen.

Glædelig juletid til alle.

Se talen her.


I vinterens mørkeste tid tændes lyset. Højtiderne er dem som vi fejrer i selskab med vore familier, nære slægtninge og venner, jeg vil inderligt ikke undgå, at nævne de mange mennesker, som skal holde jul, mens de savner deres familier. Gid vi alle, her i vores kære by, vil blive mindet om, at nærvær mod medmennesker er julens vigtigste budskab.

Kære børn, det som I hvert år glæder jer til, tænding af byens juletræ, skal vi nu i fælleskab tænde og, hvis vi synger rigtig højt, kommer Julemanden måske forbi. I skal huske, at dette juletræ er en gave til jer - som skal være til glæde for jer alle.

Atter er byens juletræ en gave fra vores venskabsby, Århus Kommune, samtidig vil jeg overbringe en hilsen fra borgmesteren i Århus, Jacob Bundgaard nu, hvor juletræet tændes, ved starten af julehøjtiderne.

Jeg håber, at vi alle giver hinanden medansvar for, at byens juletræ bliver passet godt på, for det er en gave til os alle, og til glæde for os alle.

Traditionen tro skal den yngste borger i vores by tænde juletræet, dette påminder os om livets gang og, at julens virkelige grundlag ligger der: Kom her, børn, og tak jeres himmelske Far (Qujallusi qaagitsi merlertut-aa) I år skal denne person tænde for juletræet:

Med ønske om, at I vil fejre højtiderne i lykke og glæde, glædelig første søndag i advent!