airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Herberg oprettes i Narsaq

I Narsaq er der flere som nu får et værelse i Kommune Kujalleqs ejendomme, imens personalet i socialforvaltningen og Sullissivik forbereder en måde at hjælpe disse mennesker med budgetplanlægning.
7. januar 2016
De er blevet sat på gaden af INI a/s, fordi de ikke kan betale huslejen.
”Det er for det meste par, som mangler et sted at sove”, oplyser Ulla Rafaelsen fra Narsaqs borgerservice.
”Vi har nu klargjort flere af husene, så par og familier kan få et værelse at opholde sig i”, fortæller Ulla under en køretur ud til de røde rækkehuse i Josefip Aqqutaa.

Det sker efter, at kommunens administrative personale i Qaqortoq og Narsaq har været i omdrejninger med at skaffe husly til ca. 15 personer, der i længere tid ikke har betalt deres husleje til tiden til boligselskabet INI a/s.
”Imens forbereder personalet i socialforvaltningen og Sullissivik en måde at hjælpe disse mennesker med bedre budgetplanlægning, for det skyldes tit dårlig planlægning af økonomien. ” siger Ulla.

Herberg er et sted med mulighed for simpelt husly eller overnatning. Betegnelsen benyttes i nutiden også om logi for boligløse eller folk med store sociale problemer. Herberg kan enten gives gratis eller mod et mindre beløb for at få midlertidig indkvartering.