airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Sluk lyset

den 19. marts 2016 – og støt op om klimakampagnen Earth Hour
11. marts 2016
Earth Hour er verdens største klimakampagne arrangeret af WWF. En time om året slukker millioner af mennesker og tusindvis af virksomheder og byer kloden rundt lyset, som et symbolsk signal om handling mod klimaforandringerne.

Kommune Kujalleq deltager igen i år!

Kommune Kujalleq er en grøn kommune, som ønsker at støtte op om forbedringer for klimaet. Her er en anledning, hvor både virksomheder, institutioner og enkeltpersoner kan markere deres ønske om, at der tages vare på vores klima. Derfor opfordrer kommunen igen alle til at deltage i Earth Hour. Sammen kan vi signalere, at vi tager klimaforandringerne seriøst, og at vi ønsker en indsats til gavn for klimaet.
Vi ser allerede tydeligt konsekvenserne af klimaforandringerne. Isbjørnens overlevelse trues især af de globale klimaforandringer, der er i gang med at opvarme kloden. Klimaforandringerne mærkes særligt voldsomt i Arktis, hvor temperaturen er steget hurtigere end i resten af verden. Det påvirker både havis, indlandsis og permafrost – og dermed også isbjørnen.

Earth Hour handler om at give hvert individ en stemme i forhold til den globale udfordring, som klimaet er. Ved at slukke lyset den 19. marts kl. 20.30 - 21.30, sender millioner af mennesker verden over et samstemmigt signal til verdens lande om at handle. Det medvirker til at skabe medieopmærksomhed og debat, og det vil lægge pres på verdens politikere.

Kommune Kujalleq støtter op om klimakampagnen ved at slukke gadebelysningen i Qaqortoq, Narsaq og Nanortalik. Kommune Kujalleq håber, at det at gadebelysningen slukkes vil give stof til eftertanke, når den mangler. Gadebelysning er blevet en helt naturlig del af vores hverdag, men faktisk blev det første offentlige elværk indviet i Nuuk den 26. oktober 1949, og siden er forbruget af elektricitet steget, og er blevet en helt naturlig del af borgernes hverdag.

Grønland er godt på vej

Grønland er stadig et af de lande i verden, der er længst i forhold til at dække sin el-produktion med vedvarende energi. Udbygningen af vandkraft i Grønland gennem de sidste 10-20 år gør, at vi i dag producerer ca. 70 % af vores el med vandkraft og således uden den klimaødelæggende CO2-udledning. I Sydgrønland er vi oppe på næste 80 %, og nu undersøges muligheden for at etablere vandkraft til den sidste by i kommunen, Nanortalik og vandkraftværket i Qorlortorsuaq planlægges udvidet med et større vandkraftopland.
I Qaqortoq og Narsaq vil handlingen med at slukke lyset i en time udelukkende være symbolsk. Her forsyner vandkraftværket Qorlortorsuaq nemlig byerne med el. Men i de resterende byer og bygder kommer elforsyningen fra olie, så her kan det konkret svare sig at slukke lyset. Her vil det være en gevinst for miljøet, at så mange deltager som muligt

Støt op om Earth Hour  – Så støtter du op om klimaet!

Da ideen er, at vi sammen skal gøre noget for klimaet, er det oplagt at holde en hyggelig aften sammen med venner og familie i stearinlysets skær, og snakke lidt om, hvad vi kan gøre for klimaet.
Kommune Kujalleq hører gerne fra dig. Send billeder, videoer eller tanker m.v. omkring Earth Hour og klimaforandring til teknik@kujalleq.gl , så kan det være, at lige netop dit bidrag til klimakampagnen kommer på kommunens hjemmeside.

Tak fordi du tænker på miljøet