airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Nivikka

Ny spirende kunstner udstiller i Nanortalik for første gang!
6. maj 2016
Kom til fernisering på Nanortalik Museum d. 10.05.2016 kl. 19:00-21:00

Nivikka Abelsen er født i Nanortalik og har siden helt lille udvist kreativitet og glæde ved at arbejde med farver og formgivning.

De seneste par år har hendes glæde for det kreative udviklet sig til mere konkret kunst, og hun kan i dag fremvise en række værker med forskellige temaer.

Kendetegnende for Nivikkas kunst er, at hun ofte benytter stærke farver som levendegøres på lærredet i en dynamisk og spontan drømmeagtig stil, hvor det virkelige og det abstrakte flyder sammen i et varmt og sansefuldt udtryk.

Nivikka selv fortæller, at hun har en stor livsglæde i sig, og at hendes farvevalg skal forstås ud fra positiv energi og glade tanker, og ofte med et ønske om at vende mørke til lys. Inspirationen til sine malerier finder Nivikka forskellige steder; i naturen, på gaden og gennem musik, sport og dans.

Nivikka forholder sig observerende og analytisk til sine omgivelser, og ved at have flere sanser i spil præges hendes kunst af mangfoldighed med skiftende temaer og udtryk, hvilket tegner et billede af en ung spændende kunstner med stor virkeløst og en tematisk opfindsomhed, der udspringer af rene glade følelser og en stærk kunstnerisk energi.

I dag er Nivikka 15 år og starter dermed sin kunstneriske løbebane i en tidlig alder. Til august år tager Nivikka til Indiana i USA som udvekslingsstuderende. Her håber hun at finde inspiration, fremtidige muligheder og netværk.

Det er hendes drøm i fremtiden, at få sit eget atelier og arbejde videre med at udvikle sin kunst, og sideløbende udvide sit virke til også at indbefatte tøjdesign for senere at slutte sig til kredsen af grønlandske designere med egen kollektion.

Vi glæder os over at udstille Nivikkas kunst og til at se meget mere fra hende i fremtiden.

Udstillingen kan opleves i museets bygning A14/B-11 det gamle fiskepakhus.