airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Pressemeddelelse om brættet i Narsaq

Onsdag den 10. august 2016 holdt Simon Simonsen, formand for Erhvervsudvalget i kommune Kujalleq, og bestyrelsen for fisker- og fangerforeningen et møde om brættet i Narsaq, hvor det blev præciseret, at det aldrig har kommunens intention at lukke brættet i Narsaq.
11. august 2016

Der blev redegjort for årsagen til afskedigelse af de kommunalt ansatte sælgere ved brættet i Narsaq, hvilket skyldes at bevillingerne til løn for de ansatte var ved at blive brugt op, hvorfor de ansatte blev opsagt med virkning pr. 3. august 2016.

 

Den 21. juli 2016 blev der holdt et møde med bestyrelsen for fiskernes og fangerne forening i Narsaq for at indgå en aftale om at de ville overtage brættet i Narsaq således, at de kunne videreføre brættet som et tradtionelt bræt uden kommunal ansatte i starten af august. Det var ikke muligt at indgå denne aftale, hvorfor salg af grønlandsk mad ikke har kunnet finde sted fra brættet.

 

Under mødet den 10. august 2016 meddelte Simon Simonsen over for fisker- og fangerforeningen i Narsaq, at undersøge mulighederne for fortsat at have kommunal ansatte ved brættet indtil udgangen af året.

 

Kommune Kujalleq har derfor besluttet at ansætte en person ved brættet i Narsaq virkning fra d.d., hvor der vil være mulighed for at købe grønlandsk mad fra brættet alle hverdage.

 

 

 

Simon Simonsen

Inuutissarsiornermi Ataatsimiititaliap siulittaasua

Formand for Erhvervsudvalget