airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

”Ikaartarfik Alleq” er blevet fornyet: Grønlandsk første glasfiberbro indviet

Byens borgere i Qaqortoq kunne her i dag d. 4. august fejre indvielse af en moderne og innovativ bro
4. august 2016

I det bedste sommervejr indviede Borgmester Jørgen Wæver Johansen (S) og Viceborgmester Simon Simonsen (S), Grønlands første glasfiberbro, sammen med en række glade borgere.

 

Byen viste sig fra sin bedste side, og det berømte Qaqortoq-torv var smykket med grønlandske flag.

 

Borgmester Jørgen Wæver Johansen (S) lykønskede borgere med den nye bro, opført af lokale håndværkere fra Qaqortoq og specialister fra Danmark. Broen er en færdig bro fra den dansk virksomhed, som leverer glasfiberbroer til hele Europa.

 

Borgmesteren nævnte i sin tale, at den gamle bro ”Alleq” fra 1959 var faldefærdig, og det var akut nødvendigt med en ny bro. Han fortsatte i sin tale; ”... nogle gange skal man tænke nyt, være innovativ – og det er det vi har gjort med vores nye bro. Løsningen er denne bro støbt i glasfiber, ganske som vores joller og både.”

 

Den nye glasfiberbro er godkendt til 60 tons – 20 gange mere end hidtil.

 

Broen Alleq har altid været et samlingspunkt for Qaqortormiit, herunder for fiskeglade børn, unge og voksne, foruden at den vitalt bandt byens to bydele sammen.

 

 

Kontakt:

 

fg. teknisk chef Herluf Grønlund

e-mail: hegr@kujalleq.gl

tlf.: +299 645407, mobil +299 560152