airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Multibane til børn og unge indviet i Qaqortoq

Med Peqatigiiffik Piorsarsimassuseq (Foreningen Kultur) i front, har flere års arbejde i dag resulteret i åbning af ny multibane for børn og unge i Qaqortoq.
24. august 2016
Således har Peqatigiiffik Piorsarsimassuseq i dag fået skabt en færdig multibane til børn og unge. Multibanen ligger mellem ungdomsklubben Kaassassuk og folkeskolen Tasersuup Atuarfia.

Ved indvielsen afleverede initiativtagerne multibanen til Kommune Kujalleq og på vegne af Kommune Kujalleq overdrog Borgmester Jørgen Wæver Johansen banen straks til de fremtidige brugere, nemlig til klubrådet, det er således børn og unge selv der skal drive og passe på multibanen.

-Vi har arbejdet for at få skabt en multibane hvor der også kan dyrkes sport, da vi kunne mærke at børnene og de unge manglede et sted hvor de kan udfolde sig fysisk. Det udtrykte sig blandt andet ved at bibleotekets hegn ikke kunne være i fred, idet børnene og de unge manglede et plan sted hvor de kunne udfolde sig. I arealet hvor multibanen nu ligger, har der ligget en kartoffelskur, men den har vi nu fjernet til fordel for multibanen, siger en af initiativtagerne, Kent Kielsen.

-Fra Kommune Kujalleq takker vi for banen og takker de frivillige initiativtagere for deres store arbejde, de er i høj grad med til at give børnene og de unge flere muligheder for aktiviteter, og ingen skal være i tvivl om at Kommunen til hver en tid vil bakke op om frivillige initiativtagere og støtte dem, understreger borgmesteren ved sin videreoverdragelse af banen til børnene og de unge.

Julius Peter Fly, Lars Lundblad og Kent Kielsen er frontfigurerne i Peqatigiiffik Piorsarsimassuseq, ud over foreningens egen indsamling har de indhentet støtte fra AP Møller Mærsk, Lokale og anlægsfonden, Kommune kujalleq, Grønlands Selvstyre, BK Revision og Permagreen.

Kommunen er ligeledes klar med opbakning og støtte til andre frivillige initiativtagere i de øvrige byer og bygder i Kommune Kujalleq.


Såfremt der ønskes yderligere oplysninger om multibanen, kan der rettes henvendelse til:


Kent Kielsen, Peqatigiiffik Piorsarsimassuseq, +299643594 keki@kujalleq.gl