airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

En mand der er glad for at få andre til at smile og som har været borgmester i Nanortalik i mange år, er ikke i blandt os mere.

En venlig mand, der er glad for at få andre til at smile - Tage Frederiksen, afgik ved døden 74 år gammel.
2. april 2020

Under vores politiske arbejde har jeg samarbejdet sammen med Tage, og efter det første møde med ham jeg har bemærket, at han var glad for at danne meninger og snakke.

Tage er blevet en kendt personlighed under sit virke hos politiet i forskellige byer, hvor han har været politikommissær og stationsleder.

Han anså det for vigtigt at yde sit bedste som folkevalgt, og det har bevirket, at han har været en betroet og vellidt borgmester i Nanortalik i mange år.

Han har været borgmester i den forhenværende Nanortalik Kommune fra 1975 til 1985.

Som nævnt har jeg bemærket efter det første møde, at han været glad for at danne meninger, og da jeg mødte ham i februar måned, lagde jeg mærke til, at han havde bibeholdt det, selvom han var ved at komme op i alderen, og vanen tro fik han folk til at trække på smilebåndet under sine meningstilkendegivelser. Hans væsen frembragte glæde, når man mødte ham.

Vi vil ære og være taknemmelig for al det, som Tage har overdraget til vort land og sine medborgere gennem sin aktive virke.

På vegne af kommunalbestyrelsen i Kommune Kujalleq sender jeg mine dybeste medfølelser til Tages kone, hans børn og hans nærmeste.

Æret være Tages minde.

På vegne af kommunalbestyrelsen,

Kiista P. Isaksen.