airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Der er en stigning i befolkningstallet i Kommune Kujalleq

I forhold til befolkningstallet i Sydgrønland fra forrige år på dette tidspunkt af året er stigningen af befolkningstallet et udryk for et samarbejdsvilje inden for udvikling af samfundet, mener Kiista P. Isaksen.
11. august 2020

I forhold til befolkningstallet i Kommune Kujalleq fra forrige år på dette tidspunkt af året er der en stigning på 31 indbyggere, viser tallene offentliggjort af Grønlands Statistik, som borgmesteren er glad for, og er taknemmelig for borgernes ønske om deltagelse af udviklingen.

-Jeg er meget glad for, at der er sket en stigning af befolkningstallet, da man bliver stolt og taknemmelig for at kunne erfare, kommunen ud fra de offentliggjorte tal har fået flere indbyggere. Jeg mener, at det er et udtryk for, at borgerne ønsker at deltage i vores bestræbelser for at udvikle vores kommune, efter som vi fra kommunalbestyrelsen gentagne gange har meldt ud i de senere år, at borgerne skal deltage i den kommende udvikling, og det har givet gode resultater, siger Kiista P: Isaksen.

Selv om der i de senere år har været nedgang i befolkningstallet på gennemsnitlig 100 borgere, er billedet nu vendt til en befolkningsvækst, og med det ser Kiista P. Isaksen frem til en fortsat udvikling i Kommune Kujalleq.

-Da Inatsisartut godkendte etableringen af en central lufthavn i Sydgrønland, begyndte vi på en fremadrettet planlægning. I denne forbindelse oprettede vi selskabet Innovation South Greenland for at give erhvervslivet og iværksættere nye muligheder, og det er allerede blevet benyttet effektivt. Jeg er meget taknemmelig for borgernes samarbejdsvilje i vores kommende fremtid, og det er mit håb, at der sker en befolkningstilvækst i den tid, vi kommer i møde, så vi siger hjertelig velkommen til vores kommende borgere, og dertil håber jeg, at sydgrønlænderne kommer tilbage og deltager i udviklingen, siger Kiista P. Isaksen.

Primo juli var der 6.458 borgere i Kommune Kujalleq.