airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Personalepolitik

Generelt 

En personalepolitik er et sæt værdier og retningslinjer, som gælder for den enkelte arbejdsplads. Det vil sige for ledelsen og medarbejderne.

Personalepolitikker kan være meget forskellige fra arbejdsplads til arbejdsplads. Alle offentlige arbejdspladser har en personalepolitik. Det er dog ikke alle private virksomheder og selskaber, der har en personalepolitik, da dette ikke er et lovkrav.

Er du interesseret i at læse din personalepolitik, skal du kontakte din leder.

 

Personalepolitikkens indhold 

Personalepolitikker beskriver som regel dine og ledelsens rettigheder, muligheder og forpligtelser, f.eks. med hensyn til:

  • Rekruttering
  • Fastholdelse
  • Kompetenceudvikling
  • Fratrædelse
  • Arbejdstid
  • Fravær med og uden løn

Det vil sige, at personalepolitikken beskriver, hvordan du og ledelsen til hverdag bør agere på arbejdspladsen. Personalepolitikken er således et redskab til at nå arbejdspladsens mål.

Personalepolitikker er typisk udarbejdet af ledelsen i samråd med samarbejdsudvalget (SU), som repræsenterer både medarbejderne og ledelsen.

 

Personalepolitikker og overenskomster 

Personalepolitikken er et supplement til overenskomsterne. Det betyder, at personalepolitikken ikke kan gå imod de indgåede overenskomster. Står der f.eks. i din overenskomst, at du har 40-timers arbejdsuge, kan personalepolitikken ikke lave om på det.

Både du og din ledelse har pligt til at gøre jeres bedste for at overholde personalepolitikken.

 

Læs også

Kommune Kujalleq
Postboks 514
3920 Qaqortoq
Telefon: 704 100
Fax: 704 177
E-mail: kommune@kujalleq.gl
Hjemmeside: www.kujalleq.gl

Departementet for Finanser
Imaneq 4
Postboks 1037
3900 Nuuk

Telefon: (+299) 34 50 00
E-mail: oed@nanoq.gl
Hjemmeside: www.naalakkersuisut.gl