airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Information om bybussen

Hvor og hvornår kører bussen?

Der findes busser i Qaqortoq, som kører alle hverdage. Klik her for at se køreplanen.

Hvor kan jeg købe billetter og klippekort?

Billetter og klippekort kan købes i bussen mod kontant betaling. Priser forbundet med buskørsel kan ses i det gældende takstblad. En billet eller 1 klip på klippekortet gælder i 1 time og bliver stemplet med udløbstidspunktet ved køb i bussen. Voksne og pensionister kan gratis tage to børn (under 12 år) med. Betalende børn kan gratis tage et barn (under 12 år) med. Øvrige medrejsende børn (under 12 år) skal købe børnebillet.

Der findes 3 priskategorier:

  • Barn (0 – 15 år)
  • Voksne (16 – 64 år)
  • Pensionist (65+ år) og førtidspensionist

Må jeg tage mad og drikkevare med i bussen?

I alle busser er indtagelse af alkohol forbudt. Mad og drikkevarer må ikke indtages, hvis det indebærer en risiko for tilsmudsning som f.eks. is, popcorn og chokolade. Drikkevarer skal være i beholdere med skruelåg.

Kan jeg tage min barnevogn eller cykel med?

Der kan højest være 1 barnevogn i bussen. Den kunde der er steget på bussen først, har fortrinsret. Det er altid chaufføren, der vurderer, om du kan få din barnevogn med. Cykler må ikke medtages i bussen.

Må jeg tage dyr med i bussen?

Af hensyn til folk med allergi for dyr, må disse ikke medtages i bussen.

Kan man leje bussen?

Bybussen udlejes i det omfang, hvor den ikke allerede er i drift. Alle priser er inkl. fuld brændstoftank ved afhentning. Når bybussen tilbageleveres skal den afleveres med fuld tank og tankkvittering. Tilbageleveres bussen uden fuld tank, vil der ud over brændstoffet blive opkrævet et kontrolgebyr på 50 kr. Bestilling af bybussen skal ske senest 3 hverdage inden den ønskede udlejningsdato, og bestillingen foretages ved henvendelse til:

Kommune Kujalleq, Maskinstation

Jaaraatoq B-849, Qaqortoq

Tlf: 64 22 98

 

Priser i forbindelse med leje af bybussen kan ses i det gældende takstblad.