airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Qassiarsuk

Qassiarsuk 

Qassiarsuk er en fåreholdsbygd med ca. 46 indbyggere i 2015 og bygden ligger lige over for Narsarsuaq. Qassiarsuk er det grønlandske navn for Erik den Rødes Brattahlid. Bygden er beliggende ca. 40 km fra Narsaq by. Qassiarsuk blev grundlagt i 1924 af fåreholderen Otto Frederiksen.

Bygden fungerer i dag som et helt lille samfund med butik, skole, aldersrenteboliger, kirke og postkontor. I bygden er mange velbevarede ruiner efter nordboerne og tidligere eskimoiske bopladser. Ruinerne i bygden er blandt de mest besøgte turistmål i Sydgrønland.

Indenfor de sidste 10-15 år har befolkningstallet været relativt stabilt på 55-60 indbyggere, men de seneste år har der været et fald således at der på 1/7 2015 er 46 indbyggere.

Størstedelen af boligformen i bygden er fritliggende enfamiliehuse. Udover det består boligmassen fortrinsvis af offentlige bygninger, fårestalde og forskellige værksteder.