airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Kujataa er blevet optaget UNESCOs verdensarvsliste

Delområder beliggende i fjordsystemet omkring Tunulliarfik (Skovfjorden) og Igaliku Fjorden optaget på UNESCOs verdensarvsliste
10. juli 2017

Vi har fra Kommune Kujalleq igennem adskillige år arbejdet målrettet for at områder i Qassiarsuk, Igaliku, Sissarluttoq, Tasikuluulik og endelig Qaqortukulooq bliver optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Og netop i dag den 9. juli 2017 kan jeg på vegne af Kommune Kujalleq meddele at UNESCO har godkendt vores ansøgning.

Jeg er umådelig stolt over at vore forfædre og vi, der lever i dag igennem mere end 1000 år, har formået at passe godt på beviserne for at vort land, ud over vore fastboende forfædre, også har har lagt jord til nordboerne, og jeg kan med stolthed sige at vi i dag får en meget stor og værdifuld belønning.

 

For det at være på UNESCOs verdensarvsliste, og dermed have aktiv del i menneskehedens uvurderlige arv er en meget stor anerkendelse som i sig selv vil begunstige kommunen og de erhvervsdrivende i kommunen, herisær aktørerne indenfor turismen men også hele vort land vil få gavn af optagelsen på listen. Derfor vil vi fra i dag, i takt med godkendelsen af vores ansøgning iværksætte tiltag for at kunne sikre bedst mulig gavn for os og vores efterkommere.

 

Vi ville ikke have opnået så stort og flot resultat, såfremt vi ikke havde haft tæt og god samarbejde med Departementet for Kultur, Grønlands Nationalmuseum og Kulturministeriet i Danmark og alle har været involveret i projektet, jeg vil derfor rette af hele hjertet tak til Jer alle.

 

 

Med venlig hilsen,

 

Kiista P. Isaksen (S)
Borgmester

 

Se også Kujataa - a  subfarming farming landscape in Greenland