airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Opdatering fra Erhvervsrådet

14. februar 2019

SYDGRØNLAND VENDER KAJAKKEN  

Det er en stor opgave i Sydgrønland at vende afvikling til udvikling på tværs af alle brancher blandt andet transport og infrastruktur, turisme, minedrift, kultur & fritid, uddannelse, fiskeri og fangst, m.m.

Mission: Et attraktivt sted at bo

Det nystiftede Erhvervsråd i Sydgrønland har allerede taget fat i opgaven. Erhvervsrådets fornemste opgave og mål er at være katalysator til at forbedre livet i Sydgrønland gennem støtte og opbakning til erhvervslivet til gavn for alle borgere – såvel pensionister til børn som bygdeboere til fåreholdere

Det grundlæggende mål er er at udvikle Sydgrønland til et attraktivt sted at bo. Under en fremtidsvisionsmøde blev rådet enige om kendetegnet ved ’attraktivt’, hvilket er: familievenlige arrangementer, tidsvarende boliger, samarbejde mellem alle beboede steder, helårs internationale flyforbindelser, flere og gode fritidsfaciliteter, god kommunikation og samarbejde på alle niveauer, gennemsigtighed, turisme hele året rundt, spændende arbejdspladser, øget borgertal, aktivt sports- og foreningsliv, pålidelig trafikstruktur og meget mere.

Erhvervsrådet er i gang
I midten af januar holdt Erhvervsrådet sit første møde, et heldags brainstormingsmøde for at få drøftet alle muligheder og udfordringer for derefter at prioritere hvilke emner der umiddelbart skal tages fat på for at skabe udvikling for alvor.

Ud fra disse emner fremlagde erhvervsrådet en præsentation for en række medlemmer af Naalakkersuisut og deres embedsmænd den 31. januar i Qaqortoq, hvor yonen var venlig men bestemt med det overordnede klare budskab: Der skal gøres indsats nu for det er nu eller aldrig.

Det er vigtigt for Erhvervsrådet at lokalbefolkning inddrages så meget som muligt. Derfor har Erhvervsrådet planer om at rejse rundt til alle byer og bygder for at holde offentlige brainstorm stormøder i løbet af foråret. På grundlab af inputs fra borgerne i hele kommunen vil Erhvervsrådet i samarbejde med Kommune Kujalleq udarbejde en erhvervsudvikling strategi, på både kort og lang sigt.

Ud fra opbakning om at stifte et Erhvervsråd i Kommune Kujalleq under erhvervsseminaret den 12. september, blev erhvervsrådet stiftet under en generalforsamling den 14. december 2018. I rådet er der valgt en repræsentant fra hver by i Kommne Kujalleq incl Narsarsuaq. Medlemmerne af rådet er alle har vilje at gøre en indsats og forskel for alle i Sydgrønland. Grundlaget for Erhvervsrådets arbejde udspringer sig fra drøftelserne og anbefalingerne fra erhvervsseimaneret den 12. september 2018, hvor der blandt andet var opbakning til indgåelse partnerskabsaftale med råstofselskaber, der blev præsenteret under seminaret.
Erhvervrådet arbejder på at få en portal i Kommune Kujalleqs hjemmeside, hvor alt vil blive fremlagt således at offentlighenden og erhvervslivet kan få adgang til alle rådets aktiviteter m.v.

Medlemmer

Formand: Rasmus C. Rasmussen
Næsteformand / Qaqortoq repræsentant: Johan Arne Fleischer
Narsarsuaq repræsentant: Storch Lund
Nanortalik repræsentant: Poul-Erik Frederiksen
Narsaq repræsentant: Pavia-Peter Fontain