airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Verdens største Andala males I Narsaq

Nu er Sanasa projektet i fuld gang i tæt samarbejde med Majoriaq Narsaq og Narsaq skole.
28. august 2019

De unge fra Majoriaq har i maj måned udført et imponerende kunstværk på byens forsamlingshus på 100 kvadratmeter og i disse dage er Konrad Nuka Godtfredsen i gang med at male verdens største Andala tegneserie i aulaen på Narsaq Skole. Værket er en del af projektet Sanasa, der i år finder sted i Narsaq.

Sanasa projektet handler om at inspirere de unge og vise, at man godt kan vælge spændende erhvervsuddannelser fyldt med kreativitet. Og kreativiteten har virkelig blomstret i Narsaq fra første workshop i marts og til nu. De unge fra Majoriaq har i samarbejde med deres dygtige og engagerede undervisere taget initiativ til at male byens forsamlingshus med mange fine detaljer og svære maleteknikker. 

Der er blevet skabt ti små streetart kunstværker på byens nye bænke i samarbejde med Majoriaq Narsaq og borgerrådet.

Der arbejdes også på et stort Sassuma Arnaa skilt, der byder velkommen til Narsaq ved Permagreen tanken på havnen, som tak for den store CSR støtte til byforskønnelse, der har gjort det muligt at invitere Konrad Nuka Godtfredsen til at lave verdens største andala tegneserie i aulaen på Narsaq skole.

Værket udgør det ene af to store kunstværker, der gennemføres i august måned på skolen.

Det andet værk udføres udvendigt på bibiotekets gavl.

Her er det den unge Narsaq kunstner Egede Godtfredsen, der udfører sit eget værk.

Sanasa projektet er kommet i stand igennem et tæt samarbejde med Majoriaq Narsaq, Kommune Kujalleq, Permagreen Narsaq, Air Greenland og med økonomisk støtte til løn og materialer m.m. fra Oak Foundation Denmark.

De mange nye kunstværker ferniseres onsdag den 28. august klokken 14 – 16 på Narsaq skole, hvor byens erhvervsskole Inuili vil lave Greenland style streetfood - alle er velkomne.

Kontakt oplysninger:

Projektleder: Heidi Zilmer, heidi@zilmers.com, +299 278936 & +45 60136029

Majoriaq Narsaq: Karla Bisgaard, Kabi@kujalleq.gl, +299 381512 & +299 538159

Kunstner: Konrad Nuka Godtfredsen +299 564645

Foto kredit: Søren Hytting