airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Det faldende befolkningstal er blevet stoppet

4. marts 2020
Større borgerinddragelse fra Kommunalbestyrelses side har resulteret i, at man har sat en stopper for den faldende befolkningstal, mener borgmester Kiista P. Isaksen.

Hvor der i løbet af de senere par år er blevet gennemsnitlig 100 mennesker færre borgere hvert år i Sydgrønland, har billedet nu ændret sig, viser de seneste tal fra Grønlands Statistik.

-Fra Kommunalbestyrelsens side har vi sat det mål at have et større samarbejde med borgerne for at gøre noget ved den senere tids faldende befolkningstal, og heldigvis har der været en god tilslutning til det fra borgernes side, fortæller Kiista P. Isaksen.

Kommunalbestyrelsens bestræbelser på at have et større samarbejde med borgerne har resulteret borgermøder og endvidere skabt lokalråd i byerne, erhvervsråd samt Innovation South Greenland.

-Siden begyndelsen af valgperioden har man taget godt imod Kommunalbestyrelsens hensigtserklæring til borgerne om skabelsen af en kommune, der er tryg at bo i og som er i udvikling, efter som en større borgerinddragelse har resulteret i at stoppe dette faldende befolkningstal, siger en glad borgmester Kiista P. Isaksen.

Befolkningstallet pr. 1. marts i Kommune Kujalleq er på 6.413.