airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

- Oprettelse af nye arbejdspladser er nært forestående.

Borgmesteren meddeler, at godkendelsen af Tanbreez's ansøgning om mineraludvinding ved Killavaat Alannguat/Kringlerne er nært forestående.
20. marts 2020

Naalakkersuisoq har meddelt, at Tanbreez Mining A/S's ansøgning om udvinding af sjældne jordarter ved Kringlerne vil være i overensstemmelse med råstofloven hurtigst muligt.

- Fra kommunens side har vi i de sidste snart syv år arbejdet hårdt for at få ansøgningen vedr. mineraludvindingen ved Kringlerne godkendt, derfor er vi glade for den nuværende status. Dette vil medføre mange arbejdspladser, siger Kiista P. Isaksen.

I Greenland Minerals A/S er man i færd med at færdiggøre vurdering af virkninger for miljøet (VVM). Når VVM er i overensstemmelse med råstofloven igangsætter Naalakkersuisut den offentlige høring.

Borgmester Kiista P. Isaksen mener, at projektets nuværende status indikerer videreudviklingen af Kommune Kujalleq. 

-Vi i kommunalbestyrelsen arbejder for at videreudvikle og udbygge vores kommune. I forbindelse med vores tiltag og vores bestræbelser på at skabe mere vækst i samarbejde med borgerne, har vi formået at stoppe affolkningen i Sydgrønland, derfor har jeg gode forventninger om øget befolkningsvækst i forbindelse med dette næste skridt, hvor der vil kunne skabes nye arbejdspladser, sagde Kiista P. Isaksen og fortsætter.

-Derfor vil benytte denne lejlighed og jeg takke Naalakkersuisut for med denne melding, tak for at I baner vej for muligheder for så vidt angår videreudviklingen af Sydgrønland, afsluttede en rigtig glad Kiista P. Isaksen.