airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

En mand, der har haft en stor indflydelse inden for erhverv og politik, er afgået ved døden.

Vi har mistet en sand ven, der elsker sine medmennesker og elsker livets glæder - Gerhardt Petersen, som ligeledes er en personlighed, der havde viljestyrke inden for udviklingen af erhvervslivet.
1. april 2020

Fra begyndelsen af bekendtskabet med Gerhardt har jeg bemærket, at han blev kendetegnet som værende menneskelig, én der er god til at lytte til sine medmennesker, god til at komme med sine meningstilkendegivelser og rolig i sin adfærd. Der er ikke noget at sige til, at han blev respekteret og var en vellidt samarbejdspartner.

Han åndede for at arbejde for udviklingen i vort land. Det har han formået at vise gennem sit politiske arbejde inden for handelens verden. Gerhardt var kun 21 år, da han begyndte at arbejde inden for handel, og efter at have fungeret som leder i en lang række år han været koncernchef for KNI A/S. 

Gerhardt havde prioriteret at opkvalificere sine chefer og ledere samt større selvforsyning af landets ressourcer Derfor har han blandt andet arbejdet hårdt for at sikre salg af kartofler fra Sydgrønland i hele landet. Han er en mand der elskede at sejle og bruge tid i naturen. 

Hans politiske karriere startede, da han i 1986 blev medlem af kommunalbestyrelsen i Qasigiannguit, senere har han været medlem af Inatsisartut, hvor han blandt andet gjorde en stor indsats for at sikre vejføringen til den kommende lufthavn i Qaqortoq, og endvidere har været formand for Atassut.

Efter som han var dedikeret til samfundet og sit land, har han på trods af sin kræftsygdom formået at tage del i kommunalbestyrelsesarbejdet i Kommune Kujalleq indtil han ikke kunne mere.

Dette viser, hvor hengiven og omfavnende han var over for sine medborgere og sit land.

Selv om han havde så meget at give, har jeg bemærket, at han følte stor glæde og taknemlighed, når man takkede for hans indsats. Han var jo en mand med store følelser, og når han følte stor glæde og taknemmelighed, påskønnede han det i højeste grad.

Jeg kan forestille mig, hvor stor glæde og taknemmelighed han ville føle, hvis han var vidende om mindehøjtideligheden.

Vi vil ære og være taknemmelig for al det, som Gerhardt har overdraget til vort land og sine medborgere gennem sin aktive virke.

På vegne af kommunalbestyrelsen i Kommune Kujalleq sender jeg mine dybeste medfølelser til Gerhardts kone og børn. 

Æret være Gerhardts minde.

På vegne af kommunalbestyrelsen,

Kiista P. Isaksen.