airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Udvalgsformanden: -Endnu engang er den Sydgrønlandske befolkning offeret!

Air Greenlands aflysning af sommerens beflyvning fra København til Narsarsuaq er en isolering af passagerer til og fra Sydgrønland.
11. juni 2020

Man kan ikke bare acceptere aflysningen af den direkte befordring af passagerer fra Narsarsuaq til København og fra København til Narsarsuaq, mener formanden for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget i Kommune Kujalleq.

-For så vidt angår servicering af trafikken i Sydgrønland, kan man bare ikke acceptere Air Greenlands konstante negligering af Sydgrønland. Dette vil have alvorlige konsekvenser for de meget omtalte turistoperatører nu om dage, siger formanden for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Simon Simonsen.

Flyene med passagerer, der har bestilt rejse direkte fra Narsarsuaq til København, er ellers fuldt bookede, men ikke desto mindre har Air Greenland aflyst den direkte beflyvning fra Narsarsuaq til København denne sommer.

-Det er ikke helt sandt, at begrundelsen skulle være for få passagerer, for der er ellers passagerer frem til ultimo juli. Dette er en isolering af turistoperatører og passagerer fra Sydgrønland. Passagererne til og fra Sydgrønland kommer til at bruge ekstra meget rejsetid, og dette kan bare ikke accepteres, siger Simon Simonsen.

Da billetomskostningerne i forbindelse rejse fra Sydgrønland og sydover er ekstrem høje, efterlyser formanden for udvalget et nødvendigt initiativ fra Naalakkersuisut.

-Hvis ordningen skal være gældende, må Naalakkersuisut i det mindste dække billetudgifterne for passagererne fra Sydgrønland vedr. den direkte forbindelse til og fra Narsarsuaq og sikre flere flysæder. Nu må man stoppe med negligeringen af os sydgrønlændere fra vort lands flyselskabs side, afsluttede Simon Simonsen.