airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Forebyggelsesudvalget: Lad os sammen passe på vores børn og unge!

Forebyggelsesudvalget agter at oprette natteravnsordningen med det formål at få unge op til 16 år til at gå tidligt hjem.
30. september 2020

Under forebyggelsesudvalgets møde i september måned blev det besluttet at oprette en natteravnsordning, som får den opgave at snakke med børn og unge i Qaqortoq.

I forbindelse med oprettelsen har udvalget har opmuntret til, at børn under 13 år bør være hjemme allerede kl. otte om aftenen og at unge mellem 13 og 16 år bør være hjemme senest kl. 10.

-Begrundelsen for vores opmuntring er at udføre et forebyggende arbejde over for de unge under 18 år vedr. deres forbrug af alkohol og euforiserende stoffer, og endvidere har vi planer om at oprette natteravnsordningen, da vi er opmærksomme på, at tanker om selvmord eksisterer blandt teenagergruppen, forklarede Helga Nielsen, der er afdelingsleder i forebyggelsesafdelingen i Kommune Kujalleq på vegne af udvalget.

Formålet med at foretage samtaler på nært hold med børn, der er under 13 år, der opholder sig ude i det fri efter kl. otte, og teenagere, der er mellem 13 og 16, der er ude i det fri efter kl. ti, er at samle informationer.

-Under vores igangværende arbejde med forebyggelse efterlyser vi samarbejdspartnere; og frivillige, der kunne være interesseret i et samarbejde, kan henvende sig til undertegnede i forebyggelsesafdelingen i Qaqortoq. Jeg håber, at der kommer henvendelser, efter som vi vil kunne deltage aktivt i et tidlig indsats over for vores børn ved fælles hjælp, siger Helga Nielsen.