airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Foreningen Nuukasik blev etableret i Eqalugaarsuit

Afdelingen for forebyggelse afholdte diskussionsmøde med borgerne i Eqalugaarsuit, hvor der blev etableret en forening, som skal arrangere aktiviteter for borgerne.
23. oktober 2020

Tirsdag d. 20. oktober var Forebyggelsesafdelingen i Kommune Kujalleq i Eqalugaarsuit blandt andet for, at oplyse eleverne i folkeskolen,Danialip Atuarfia, omkring spisevaner, fysisk aktivitet, rygning, samt personlig udvikling.

Udover oplysningsfremlæggelsen var der fælles spisning med borgerne i Eqalugaarsuit, hvor der blev diskuteret, hvad indbyggerne har brug for i deres bygd.

- Der var mange, der deltog til mødet med fælles spisning. Under mødet blev deltagerne delt i fem grupper, hvor de diskuterede, hvad de havde brug for i Eqalugaarsuit, og i løbet af aftenen blev foreningen Nuukasik etableret, og denne forening skal arrangere forskellige aktiviteter for borgerne, siger forebyggelseskonsulent, Anna P. Knudsen.

Borgerne, som etablerede foreningen, fik som gave fra forebyggelsesafdelingen en masse legetøj og redskaber til aktivitetslege fra Inuuneritta.

- Gaverne blev glædeligt taget godt i mod. Det glæder mig, at borgerne tog ansvar og var handlingsdygtige. Siden der er blevet etableret en forening i bygden, kan der nu ske forskellige aktiviteter for borgerne, og det er et skridt, som glæder os i forebyggelsesafdelingen, slutter Helga Nielsen, forebyggelsesafdelingschef.