airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Kære medborgere i Kommune Kujalleq og ikke mindst vores bofæller, rigtig god adventssøndag.

Denne adventssøndag er begyndelsen på helligdagene, hvor julestjernerne bliver tændt i de mangfoldige hjem, som giver lys og varme i vintermørket.
30. november 2020
I forbindelse med helligdagene mod jul er minder fra barndomstiden, som den ældre generation og blandt andet vores afdøde, som ikke er i blandt os længere, har viderebragt i form af kærlighed og hjertevarme, i vores tanker.

Endvidere er jeg meget taknemmelig for vores traditionelle fælles tænding af lys under den mørke tid, som er en vedvarende hjertegave leveret fra generation til generation, der ligeledes bliver overdraget til vores børn.

Borgerne i vores bygderne, der i år tænder juletræet på traditionel vis, er i mine tankerne.

Efter som vi har været nødsaget til ændre det traditionelle arrangement, er vi nu vågnet op til adventssøndagen, hvor juletræet er tændt, og trods den anderledes oplevelse er det mit inderlige håb, at lyset, som juletræet kaster frem, vil frembringe glæde og håb.

På vegne af kommunalbestyrelsen vil jeg gerne benytte denne lejlighed til at takke vores bys venskabsby i Danmark for levering af de prægtige juletræer, som nu er blevet tændt,
for denne tradition, der har stået på i flere år, har bragt glæde hos borgerne.

Personligt har jeg altid set frem til vores fælles tænding juletræet, men under disse Corona-tider kan vi ikke komme uden om Naalakkersuisuts indstillinger, som vi under alle omstændigheder må følge, hvorfor vi har været nødsaget til at lave en beslutning i Kommune Kujalleq, der ikke er uden betydning.

Denne beslutning danner grundlag for at beskytte vores ældre samt påpasselighed over for vores medborgere, således at der ikke opstår smittespredning af Covid-19, derfor vil jeg gerne opfordre til, at vi passer godt på hinanden i disse tider.

Selv om juletræet ikke bliver tændt på traditionel vis i Nanortalik, Qaqortoq og Narsaq, håber jeg, at julemandens kørsel gennem byerne vil bringe glæde og gode oplevelser.

Selv om oplevelsen under vores arrangement er anderledes, er følelser de samme under påbegyndelsen af højtiderne.

Denne umådelig store kærlighed og glæden til fællesskabet blandt familierne eksisterer i bedste velgående. Dog er der borgere i blandt os, som har savn i hjertet.

Lad os udvise vores godhed og næstekærlighed, som vi har i os under juledagene og højtiderne. Derved kommer vi til at berige vores hjerter ved at udvise glæde over for vores børn og ældre.

Jeg har mine inderligste medfølelser over for vores medborgere, som savner deres kære, der oplever savn i hjertet mod juledagene og som fælder tårer i kærlighedens navn; gid de må opleve henrykkelse over julens budskaber med styrkelse gennem kærlighed og samvær med deres kære.

Jeg tror fuldt på, at budskabet om, at julen er den samme, uanset vores følelsesmæssige situation eller hvor end man befinder sig, og lad os erindre, at julen ikke er baseret på at give hinanden dyre gaver, men at den giver følelsen af kærlighed og fryd.

Mit største ønske til jul er, at vi passer på vores børn og fællesskab mod jul; jeg ønsker jer en god jul og hjertelig tillykke med første adventssøndag.

Kiista P. Isaksen
Borgmesteren for Kommune Kujalleq