airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Borgmester Kiista P. Isaksen: -Til første adventssøndag kommer vi til at vågne op til byens juletræ, der allerede er blevet tændt

I år kommer tændingen af byernes juletræer i Kommune Kujalleqs tre byer til at foregå på en anderledes måde.
18. november 2020

Det ændrede arrangement skyldes vejledningerne vedr. COVID-19, der kræver, at man ikke kan arrangere udendørs forsamlinger på over 250 deltagere. Borgmester Kiista P. Isaksen opfordrer til, at vi afholder højtiderne med varsomhed.

-Èn af de begivenheder, som jeg altid ser frem til, er tændingen af byens juletræ, efter som det er så lykkebringende at deltage i det store fællesskab, hvor de fremmødte tager hul på højtiderne. Hen imod jul ankommer vores familiemedlemmer/vores nære ude fra, og i disse tider, som vi lever i, skal vi værne om vores svage og ældre, derfor kommer vi ikke til at opleve tændingen af juletræet i vores respektive byer, men starter første advent, hvor juletræet allerede er tændt, siger Kiista P. Isaksen.

Byernes juletræer i Nanortalik, Qaqortoq og Narsaq vil blive tændt kl. seks om morgenen, og klokken tre om eftermiddagen vil julemanden køre rundt i alle de nævnte byer. Klokken fire om eftermiddagen vil der være julestemning med opvisninger og lytteprogrammer gennem Kommune Kujalleqs facebook side og Seekon Radio.

-I forbindelse med vores nationaldag havde vi arrangeret et digitalt teaterstykke, og i øjeblikket er vi endnu engang i fuld gang med at producere en julelig udsendelse. Borgmester Kiista P. Isaksen vil holde tale, juletræet vil blive tændt, flere kor og børn vil synge julesalmer, og man vil kunne se forskellige julehilsner, siger forvaltningschef på kulturområdet Mikael Mansi Rasmussen.

I forbindelse med tændingen af juletræet i år vil godteposer blive omdelt i børneinstitutionerne og skolerne den 27. november. De nyfødte og børn, der ikke går på børneinstitutionerne samt børn på juleferie, der ikke går på de respektive skoler, vil kunne få uddelt godteposer fra Forvaltningen for Kultur og Fritid på denne dag.

Tænding af juletræer i bygderne i Kommune Kujalleqs bygder vil foregå på sædvanlig vis.