airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Borgmester i Kommune Kujalleq:Den centrale administration for landbrug og uddannelsesinstitutioner skal flyttes til Sydgrønland.

Siumut-formandens melding om overflytning af arbejdspladser fra Selvstyret bliver støttet af Kiista P.Isaksen.


4. marts 2021

Sydgrønland er området, hvor der er fåre- og kvægopdræt samt et omfattende landbrug og uddannelsesinstitutioner. På denne baggrund må Naalakkersuisoq for Landbrug og Kommune Kujalleq begynde at udføre styrkende tiltag, mener Kiista P. Isaksen.

- Nu om dage er fåreholdererhvervet det vigtigste erhverv, produktionen i samarbejde med Neqi A/S er velfungerende, og vi skal sikre gode rammer for udviklingen af innovative tiltag, således at vi kan realisere landbrugets potentialer fuldt ud. Derfor er det nødvendigt at flytte den centrale administration for landbrug til Kommune Kujalleq, således at man kan forvalte området tæt på aktørerne, siger Kiista P. Isaksen.

Emnet omkring overflytning af arbejdspladser fra Selvstyret med blandt andet placering af den centrale administration for landbrug i Sydgrønland er blevet fremlagt over for forhenværende Naalakkersuisut for flere år siden.

-Vi har fremlagt vores gentagne melding om overflytning af den centrale administration for landbrug til Sydgrønland over for de respektive Naalakkersuisut gennem flere år. Nu er det på tide at få det realiseret, derfor er det med glæde at erfare, formanden for Siumut er kommet med meldingen om at flytte arbejdspladser til kysten, siger Kiista P. Isaksen.

Ved siden af tanken om overflytning af den centrale administration til Sydgrønland er det på sin plads at flytte den samlede Handelsskole til Sydgrønland, mener Kiista P. Isaksen.

-Sydgrønland er et stort uddannelsescenter, hvor vi har den Gymnasiale Uddannelse/GUX, landbrugsskolen, Inuili, Handelsskolen samt HHX. Derfor er det på sin plads at placere den samlede Handelsskole til Sydgrønland i forbindelse med overflytning af arbejdspladser. Vi har god plads til de indbyrdes sammenhængende uddannelsesinstitutioner i Sydgrønland, efter som Selvstyret i disse år er ved at etablere nye kollegier i Sydgrønland, og da det er på sin plads at overflytte den centrale administration for landbrug og uddannelsesinstitutionerne, har jeg derfor gode forventninger, afsluttede Kiista P. Isaksen.