airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Det foreløbige resultat af valget til kommunalbestyrelsen

Valgnævnet i Kommune Kujalleq har foreløbigt godkendt valgresultatet, men ikke desto mindre skal man trække lod om suppleanterne, da nogle af kandidaterne fik lige mange stemmer.
12. april 2021
Inuit Ataqatigiit fik de fleste stemmer i forbindelse med valget til kommunalbestyrelsen, hvor de fik otte mandater. Som de næste fik Siumut seks mandater og endelig Atassut med et mandat. Disse er foreløbig godkendt af valgnævnet, og traditionen tro har borgerne mulighed for at komme med klager i en uge efter offentliggørelsen.
Såvel kandidater som hvilken som helst vælger har ret til at indsende en skriftlig begrundet klage vedrørende valgresultatet. Klagen skal være afsendt til formanden for valgnævnet senest syv dage efter valgdagen.
Borgmesteren fra Siumut Kiista P. Isaksen blev genvalgt med 186 stemmer, hvorimod Stine Egede fra Inuit Ataqatigiit blev valgt med 410 stemmer.

Lodtrækning
Suppleanterne Mouritz Karlsen og Marius Nielsen for kommunalbestyrelsesmedlemmerne fra Inuit Ataqatigiit fik lige mange stemmer, hvorfor der skal lodtrækning til.
De kommende bygdebestyrelsesmedlemmer fra Siumut Gerda Poulsen og Kristine Poulsen fik lige mange stemmer, derfor skal man også trække lod om de to.
To suppleanter til menighedsrådet i Nanortalik Thora Andreassen og Jensine Enoksen blevalgt ind med hver 58 stemmer, og der tillige skal lodtrækning til mellem de to.
Lodtrækning til suppleanter for kommunalbestyrelsen, bygderådet samt suppleanter for menighedsrådet sker den 14. april 2021 kl. 11:00 i byrådssalen i Qaqortoq. Der vil være mulighed for at følge direkte med gennem det sociale medie Facebook, og de involverede i lodtrækningen vil blive kontaktet og deltage gennem telefon eller Facebook.

Nye ansigter
Blandt de 15 medlemmer af kommunalbestyrelsen er der otte nye medlemmer, og de seks nye ansigter er fra Inuit Ataqatigiit, som drejer sig om Angutitsiaq Isbosethsen, Henning Jensen, Bibi Kielsen, Pipaluk Larsen-Petersen, Piitaq Lund og Sofia Olesen, og to fra Siumut, som drejer sig om Karen Marie Kyed Frederiksen og Margrethe Thaarup Andersen.
De syv genvalgte til kommunalbestyrelsen er Kim Ezekiassen (A), Stine Egede (IA), Naja Lund (IA), Kiista P. Isaksen (S), Anders Simon Olsen (S), og Simon Simonsen (S).
I nedenstående liste kan man se de afgivne stemmer for medlemmerne i den nye kommunalbestyrelse, som er taget fra valg.gl.
Endvidere kan man i nedenstående liste se kandidaterne til bygdebestyrelserne og menighedsrådene.