airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Den første juni fik ni nyudklækkede Arctic Guides deres eksamensbevis

2. juni 2021

Den første juni fik Arctic Guides deres eksamensbevis i Campus Kujalleq efter endt uddannelse, hvor borgmester Stine Egede med sin tale lykønskede dem. 

-Med jeres uddannelsesbeviser kommer I fra forskellige destinationer på kysten, hvor I alle har baggrund i forskelligartet natur.

I forbindelse med jeres kommende arbejde skal I nu høste erfaringer ud fra vores langstrakte kyst, hvor turister har mulighed for at få gode oplevelser med stor diversitet, sagde Stine Egede blandt andet under sin tale til dimittenderne.

Borgmesteren nævnte om den omfattende kommende videreudvikling af Sydgrønland som turistdestination og kom med budskabet om den omfattende vigtighed af turistoperatører over for dimittenderne.  

-Ved siden af at have den status som UNESCO-s Verdensarvsområde skal der ske en udvikling på fåreholderstederne, efter som vi i Sydgrønland er de eneste i vort land, der har det erhverv, der baseret på landbrug og dyrehold, som bør promoveres.

Den kommende lufthavn i Qaqortoq, der skal bane vej til flere turister og etablering af et Visitor Center i Qaqortoq i samarbejde med Grønlands Selvstyre, er nogle af planerne.

For fremtiden har vi brug for erfarne turistoperatører inden for videreudviklingen af turismen, derfor er det mit håb, at I blandt andet her opnår gode resultater arbejdsmæssigt.

Gør god brug af jeres redskaber, som I har tilegnet under jeres uddannelse, og jeg vil endnu engang lykønske jer med ønsket om alt det bedste.