airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Nyt fra KUJATAA, Sydgrønlands verdensarvsområde

KUJATAA har fået produceret en APP, så gæster til verdensarvsområdet kan hente oplysninger, billeder og kort, til bedre forståelse af stederne.
9. juli 2021

Nyt fra KUJATAA, Sydgrønlands verdensarvsområde 

KUJATAA blev optaget på verdensarvslisten i juli 2017. Verdensarvsområdet handler om landbrug i to forskellige tider; nordbo landbrug og moderne landbrug. De to forskellige kulturers unikke tilpasning til Arktis har skabt et enestående landbrugskulturlandskab, formet af dyrehold i perioderne fra 982 til midten af 1400-tallet og i moderne tid fra slutningen af 1700-tallet ind til i dag.


Siden optagelsen på verdensarvslisten er arbejdet gået med at gøre de fem delområder mere tilgængelige, samt at samle informationer om landbruget og etablere informationscentre, hvor gæster til området kan fordybe sig.
Der er ansat to site guides i Qassiarsuk og Igaliku, som er uddannede til at fortælle om verdensarvens spændende og omfattende historie.

Det amerikanske World Ocean Observatory og KUJATAA, har sammen med Visual Solutions Lab det seneste halvandet år arbejdet på at fylde informationer, billeder og kort i APP’en. Nationalmuseet i Grønland har undervejs været med til at sikre kvaliteten i informationerne.
Nu kan man, til sin iphone eller ipad, hente informationer til nøglestederne i de fem delområder samt grundlæggende informationer om landbruget i Sydgrønland.
Resultatet er blevet et lille bibliotek man kan have med sin telefon i lommen, mens man færdes rundt i områderne.

Vi ses i verdensarvsområdet til sommer!

Vore samarbejdspartnere kan besøges her:

http://worldoceanobservatory.org/