airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Qajaq Qaqortoq har opnået flotte resultater

27. juli 2021

I år modtog Qajaq Qaqortoq børnene i aldrene 4-14 år vandrepokalen, som bliver givet til byer.  

Grønlandsmesterskaberne i kajak blev i Nuuk afholdt i dagene 9.-12. juli, hvor der var 31 deltagere fra Qaqortoq.

Deltagerne, både de voksne og børnene havde gode resultater, men børnene klarede sig virkelig flot, sagde træneren for kajakroerne.

-Man bliver tildelt en plads alt efter de point der er blevet opnået, og børnene i Qajaq Qaqortoq fik tildelt førstepladsen, hvor de voksne fik tildelt tredjepladsen. Det er meget flotte resultater vores børn har opnået, og dette er vi meget stolte af, sig Abel Jakobsen, som er formand og træner for kajakklubben Qajaq Qaqortoq.

Klubmedlemmerne i Qajaq Qaqortoq træner hele året; når det er blevet varmere i sommerperioden øver de sig i at ro om kap i havet, og i vinterperioden er der konditionstræning og rebøvelser i folkeskolens gymnastiksal.

Borgmesteren glad for at høre om de gode resultater

Man kan ikke gøre andet end at blive glad for at høre om de gode resultater fra deltagerne i byerne eller deltagere på vegne af kommunen, især når det gælder børn. Borgmesteren i Kommune Kujalleq er taknemlig over de fine resultater under grønlandsmesterskaberne.

-Vi har nok alle sammen lagt mærke til, at Qajaq Qaqortoq aktivt holder kajakklubben i gang. Det er betryggende at børnene holdes beskæftiget, og det er tydeligt, at forældrene støtter op omkring dette. Vi vil meget gerne takke alle dem, som har været med til at arrangere mesterskaberne, derfor vil vil afholde noget for at fejre, når covid-19 situationen løsner sig lidt, siger borgmester Stine Egede.

Næsteårs grønlandsmesterskaber bliver afholdt i Ilulissat.