airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Kære medborgere i Kommune Kujalleq og vores gæster !

19. juli 2021
Kære medborgere i Kommune Kujalleq og vores gæster.

Jeg vil gerne takke vore medborgere og besøgende for at følge myndighedernes råd om, at holde smittespredningen af COVID-19 så vidt som muligt på det mindste.

I samarbejde med Landslægeembedet har vi åbnet et testcenter, hvilket bliver veludnyttet i disse dage, og for dette er jeg taknemlig. Jeg håber, at der fortsat vil være mange, som vil testes i de næstkommende dage.
Sammen bør vi alle sammen overholde myndighedernes råd, for der kan stadig ske smittespredning.

Jeg vil gerne opfordre til at undgå unødvendige rejser til andre byer, bygder og fåreholdersteder. Selvfølgelig skal det stadig være muligt at handle nødvendigheder ind. Vi grønlændere har altid nydt godt af ture ud i naturen, hvor vi fornyer vores energi, derfor bør der ikke være begrænsninger herfor, dog skal vi huske myndighedernes råd.

Plejehjemmene i Kommune Kujalleq har fortsat lukket for besøg, og sagsbehandlinger i socialforvaltningen skal så vidt muligt foregå telefonisk. Vi vil også opfordre til, at henvendelser til kommunen sker telefonisk.

Vaccinationerne er stadig i gang i Kommune Kujalleq, og det glæder mig, at 3677 borgere har modtaget deres første stik og 2333 borgere har modtaget deres andet stik. For ikke at belaste sundhedsvæsenet, myndighederne og politiet vil jeg igen opfordre, at endnu flere borgere bliver vaccineret mod COVID-19.

Det overordnede spørgsmål er ikke, hvor de smittede befinder sig, men det det vigtigste er påpasselighed, om du så bor i byen, bygden eller fåreholderstedet, og at man ikke kommer i nærkontakt.

Lad os alle sammen passe på og være med til at tage ansvar.

Stine Egede, borgmester