airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Overskud hos Great Greenland skaber glæde

16. august 2021
Trods mindre salg af sælskind i 2020 hos garveriet Great Greenland i Qaqortoq, var der overskud på 4 mio. kr. Borgmesteren i Kommune Kujalleq Stine Egede er glad for, at Great Greenland har givet overskud.

-Overskuddet hos Great Greenland skaber stor glæde, og vi er særlig glade for, at denne virksomhed i Kommune Kujalleq er blevet forvaltet på stabil vis, og man skal være taknemmelig for, at det har været til fordel for vort lands fangere, siger borgmester i Kommune Kujalleq Stine Egede.

De færdige produkter lavet af sælskind, der kommer ud på markedet såsom tasker, hjemmesko, nøgleringe og smykker med sælskind, er mærkbart blevet populære salgsvarer.

-Ved at sælge produkterne uden for Grønland er de med til at promovere vort land og Sydgrønland på bedste vis, siger Stine Egede og afslutter:
De sidste informationer indikerer, at der er sket en stigning af indhandlede sælskind, og vi har erfaret, at dette skyldes nedsættelse af fiskepriserne, og fangernes intensiverede sælfangst heldigvis været til gavn for garveriet, afsluttede Stine Egede, og takkede medarbejderne og administrationen i Great Greenland.