airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Borgmester Stine Egede: Planerne omkring landingsbanen skal sikres

5. august 2021

Borgmesteren i Kommune Kujalleq mener, at der er behov for klare planer og konkrete handlinger, planen var jo, at anlæggelsen af Qaqortoqs landingsbane skulle have været igangsat allerede sidste år. 

Selve anlæggelsen er allerede forsinket med et år på grund af at, den anden udbudsrunde ikke resulterede i en aftale. Den oprindelige plan var at, byggeriet af landingsbanen skulle være påbegyndt på nuværende tidspunkt.

-Det er ærgerligt, at udbudsrunden ikke medførte en konkret aftale. En del erhvervsfolk er allerede i gang med at forberede deres virksomheder til en landingsbane mellem Qaqortoq og Narsaq. Vi har derfor brug for klare og konkrete planer omkring byggeriet af landingsbanen, vi har nemlig ikke råd til yderligere forsinkelser. Endnu en forsinkelse vil blot gøre byggeriet dyrere.
Kommunens udvikling på kortere og længere sigt har brug for anlæggelse af en landingsbane og lufthavn, siger borgmester Stine Egede.

Den ansvarlige Naalakkersuisoq har meddelt at hun i den kommende tid vil fremlægge, hvordan det videre forløb bliver med hensyn til allerede lagte planer.

-Jeg er glad for at Naalakkersuisoq for Boliger, Infrastruktur og Ligestilling, Naaja Nathanielsen, allerede har tilkendegivet, at hun vil komme på besøg i vores kommune for at fortælle om status af lufthavnsplanerne -og jeg er optimistisk, slutter Stine Egede.