airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Poul Bjerge, der hovedsagelig har haft en stor indflydelse på udviklingen landbruget, opdyrkning af afgrøder og fåreholdererhvervet, er ikke i blandt os længere.

20. august 2021
Poul Bjerge, der blev født den 5. maj 1929 i Nuuk, afgik ved døden i Qaqortoq som 92-årig. Poul Bjerge fik 4 børn sammen med sin kone Bibi, og vi har meget at takke ham for, efter som han i sit lange liv var en behagelig personlighed med sit trofaste medborgerskab.

Poul blev ansat i Upernaviarsuk i 1953, hvor han på forsøgsbasis beskæftigede sig med plantning af træer samt meteorologi. Efterfølgende har han haft sit virke som leder af Forsøgsstationen i Upernaviarsuk i årevis, indtil han gik på pension. Poul har plantet en hel del træer på forsøgsbasis blandt andet i Tasermiut, Narsarsuaq og i arboretet ved Qanassiassat, der lige frem er blevet en seværdighed blandt udenlandske gæster. Disse træer er jo efterhånden vokset sig høje.

Poul har betragtet botanik og træplantning som en hjertesag og har opnået gode resultater, hvor gæster udefra ind til dato har fået uforglemmelige oplevelser i den eftertragtede destination Upernaviarsuk, når det gælder botanik, landbrug og fåreholdererhvervet.

Poul har været forbillede for sine medmennesker. Han har fundet det betydningsfuldt at leve et sundt liv frem til sin alderdom, og så vidt muligt fokuseret på at tage sine gåture.

Ved siden af sine mange livsværker har Poul uden tvivl fortsat inspireret sine medborgere og andre til at leve et forfriskende liv ved fysiske aktiviteter.
Da Poul var en behagelig personlighed, kunne man ikke undlade at udveksle et par ord, når man mødte ham, og med hans indgående kendskab til mange emner, har samtalerne med ham altid været spændende.

Vores dybeste medfølelser til hans kone Bibi og alle hans efterkommere. Æret være Pouls minde.