airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Det er på sin rette plads at holde værtshuse lukket eller lave andre form for begrænsninger i slutningen af måneden

6. august 2021

I Kommune Qeqertalik, hvor der nu er smittespredning har borgmester Ane Hansen opfordret til, at værthusene holder lukket i slutningen af måneden, og dette støtter borgmesteren i Kommune Kujalleq op om. 

På nuværende tidspunkt er der ingen i Kommune Kujalleq, som smittede med Covid-19, men til koncerten d. 9. juli deltog en smittet person, hvorefter man i Kommune Kujalleq på et senere tidspunkt fandt ud af, at der var flere smittede med Covid-19.

- I værtshuse samles folk tæt, giver hinanden kram og danser sammen. Ved sådanne tilfælde, hvor der er smitte blandt samlinger spredes smitte meget hurtigt, hvilket giver Politiet og Sundhedsvæsnet yderligere arbejde, oveni deres allerede pressede situation. Dette skete i et af Qaqortoqs værtshuse, hvor 250 personer havde var tilstede, og hvorefter alle skulle testes, forklarer Stine Egede.

På landsbasis er der nu over 60 smittede med Covid-19, og da det er yderst vigtigt være påpasselig, er det på sin rette plads at have værtshuse lukket eller på anden måde have begrænsninger i slutningen af måneden, mener borgmester Stine Egede.

- Det er ikke længere normalt, at folk er fysisk tætte eller krammer i butikkerne, dog er det et helt andet billede i tætpakkede værtshuse. Holdes værtshusene ikke lukket for kan man lave andre tiltag i form af begrænsninger, f.eks. ved at ændre åbningstider eller bestemmelser for, hvor mange der må komme ind. Dette er meget vigtigt, da unge studerende er i fuld gang med at rejse til deres uddannelsesbyer og da folk i disse tider opholder sig i større antal i værtshusene, siger Stine Egede og fortsætter...

- I denne tid, er smittetallet på det højeste, derfor skal vi alle sammen tage ansvar og være påpasselige. Jeg vil benytte lejligheden og takke borgerne i Sydgrønland for at tage medansvar og passe godt på, samt at værtshusejerne har holdt værtshusene lukket under smittespredningen, dette har nemlig været med til at der ikke længere er smittede med Covid-19, slutter Stine Egede.