airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Forældre og ledelsen skal yde en fælles forebyggelse

13. september 2021

Efter at have været udsat for flere ødelæggelser af vinduer i løbet af sommeren, har man nu sat sig for at yde forebyggelse gennem temalagt undervisning. 

Efter at der er blevet ødelagt 25 vinduer i Tasersuup Atuarfia fra juli måned og frem til i dag, er sagen overdraget til politiet, og videooptagelser fra overvågningskameraet er også afleveret til politiet.

-Sagen er nu anmeldt til politiet, og for at tage det næste tiltag har vi i samarbejde med forebyggelsesudvalget har vi sat os for at afholde temadage for eleverne. I forbindelse med temadagene har vi sat os for at lave en oplysningskampagne vedr. ødelæggelser og andre problemstillinger, lige som voldshandlinger og emner der omhandler rusmidler, forklarede fungerende ledende skoleinspektør Hans Peter Broberg.

Under begyndelsen af ødelæggelserne af vinduerne har den fungerende ledende skoleinspektør indkaldt forældrene til et møde og i denne forbindelse har han fremlagt målsætningen omkring et forebyggende tiltag over for forældrene.

-Forslaget blev taget godt imod af de deltagende forældrene, og det var en positiv følelse, at forældres havde meldt om deres deltagelse under temadagene, eftersom meldingerne om forebyggende tiltag ved forældres deltagelse vil kunne resultere i gode resultater. Udover forældrenes ønske om at yde deres bidrag vil forskellige virksomheder deltage i en forebyggelse, hvor vi bl.a. kan fortælle, at bestyrelsen i Brugseni Qaqortoq allerede har tilkendegivet deres ønske om at deltage, fortæller Hans Peter Broberg og fortsætter.

- Der er endnu ikke sat en dato til, hvornår man evt. vil lave forebyggende tiltag. Det er dog planen, at det skal laves snart med en udstilling som en afslutning, siger Hans Peter Broberg.

Den fungerende ledende skoleinspektør fortæller, at ødelæggelsen af vinduerne i Tasersuup Atuarfia har haft en negativ effekt for eleverne, og det er en ret kedelig oplevelse for alle i skolen.

- Jeg har været inde og se alle klasseværelserne, og jeg kunne mærke, at situationen påvirker eleverne, og at de var blevet forskrækkede og var ked af situationen. Vores elever passer godt på deres skole, derfor vil jeg benytte mig af denne lejlighed og tilkendegive min taknemmelighed for, at de passer godt på skolen, og jeg håber, at al hærværk vil blive en saga blot, siger Hans Peter Broberg.