airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Borgmester: Fremtiden lysner for Kommune Kujalleq

2. september 2021

Pressemeddelelse vedr. Naalakkersuisuts udmelding om landingsbane i Qaqortoq af Borgmester Stine Egede. 

Det er med stor glæde at kommunalbestyrelsen i Kommune Kujalleq modtager Naalakkersuisuts budskab om effektueringen af Inatsisartuts beslutning om anlæggelsen af en landingsbane i Qaqortoq. Kommunalbestyrelsen selvfølgelig ærgerlig over, at tidligere Naalakkersuisut ikke har sat penge til side, da dette kunne have gjort det nemmere at sikre midler til en 1500 meter bane. Kommunalbetyrelsen håber stadig dog på, at 1500 meter bane kan realiseres.

Kommunalbestyrelsen tager dog til efterretning, at den samfundsøkonomiske analyse der er foretaget for de forskellige banelængder viser at, det på kort og længere sigt, bedst kan betale sig med en bane på 1199 meter. Der er endvidere mulighed for forlængelse senere.

Banens længde har været diskuteret indgående i kommunen ligesom borgere i Narsarsuaq har udtrykt bekymring for Narsarsuaq´s fremtid. Naalakkersuisuts analyse viser dog, at den for samfundet og kommunen bedste løsning er banen på 1199 meter i Qaqortoq. Vi vil arbejde ihærdigt på at der findes en løsning på Narsarsuaqs fremtid. Sagen har ligget stille alt for længe hos Naalakkersuisut.

Fremtiden lysner for Kommune Kujalleq. Det er et vigtigt at hele kommunen nu står sammen om at planlægge de muligheder der er for erhverv og infrastruktur i regionen. Jeg vil holde en tæt dialog både med Naalakkersuisut og med alle interessenterne i kommunen for at sikre den bedst mulige proces fremadrettet.

                                                                                                                                                                                                                                                                    Stine Egede, Borgmester