airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Elever fra Nanortallip Atuarfia samler vinterforråd

10. september 2021

Elever fra Nanortallip Atuarfia samler vinterforråd fra egnens ressourcer til eget forbrug, hvor yngstetrinnet samlede urter til te og ældstetrinnet fangede skællaks.  

Elever fra ældstetrinnet 9.a og S3 i Nanortallip Atuarfia havde sat garn ud og fangede skællaks, hvor de selv flækkede og saltede dem.

I Nanortallip Atuarfia er der åbent salg for lokalbefolkningen af elevernes produkter om foråret, og de elever, der har bearbejdet laksene, kan nu sælge deres produkter om foråret.

-Drengene har selv sat garnene ud, og de er blevet vejledt i den rigtige teknik til at tage fiskene fra garnet og flækker dem. Pigerne flækkede fiskene, og alle der havde lyst til at prøve det de ønskede, fik det gjort og hyggede sig gevaldigt, og i forbindelse "åbent hus"-arrangementet til foråret skal vi sælge vores vinterforråd, fortalte lærer i Nanortallip Atuarfia Paliia Hansen.

Elever fra 2.a i yngstetrinnet samlede urter til te, og de planter, som de selv havde samlet bliver tørret, hvorefter de vil tage dem med hjem.
Forældrerepræsentanter fra Nanortallip Atuarfia havde foreslået, at børnene skulle have temadage med fokus på vores kulturelle arv, der vedrører en deltagelse i aktiviteter på en fangstplads på de yderste øer og samling af vinterforråd. Efterfølgende har man indført undervisningen og indlæringen i samling af vinterforråd i samarbejde med lærerne.