airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Trommen og kulturen

20. september 2021

Angerdla Kielsen Olsen har frivilligt givet 5 trommer til et af Qaqortoqs daginstitutioner, Angaju. Angerdla har selv søgt midler til køb og bestilling af trommerne.  

Daginstitutionen Angaju med 64 børn modtog gave fra Angerdla Kielsen Olsen fredag d. 17. september.

Under Angerdlas barndom hang trommerne til pynt på væggene, og formålet med gaverne er, at bevare den grønlandske tradition.

- Det er vigtigt at bevare den grønlandske kultur, dengang vi var børn, var trommer noget man ikke rørte ved, og det vil jeg ikke videreføre til vores børn. Jeg bestilte trommerne til brug på samme måde som andre musikinstrumenter, og jeg finder det vigtigt, at børnene kan lege og lave lyde med trommerne, siger Angerdla Kielsen Olsen.

Daginstitutionerne Aqqalu og Inneriilat har på et tidligere tidspunkt fået trommer i gave, og han har formål om at give alle daginstitutioner trommer.

- Jeg er musiker, og jeg mener at den internationale måde at spille musik på bliver brugt for meget i Grønland. Vores forfædre har rejst med trommen med sig, og det ærgrer mig, at vi ikke bruger trommen lige så meget. Jeg synes det er vigtigt at kunne spille musik efter vores kulturelle baggrund, siger Angerdla Kielsen Olsen.

Før Angerdla Kielsen Olsen gav trommerne i gave til daginstitutionen Angaju spillede og sang han sammen med eleverne i Sulisartut Højskoliat.