airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Kommunens administrerende direktør

7. september 2021

Èn fra Ilulissat, en mor, 54-årige Tine Pars blev ansat som administrerende direktør i Kommune Kujalleq og blev meget glad for sin nye hjemby. 

Tine Pars, der har fungeret rektor i Ilisimatusarfik og som direktør i Departementet for Sundhed de sidste fire år, blev ansat som administrerende direktør i Kommune Kujalleq.
Tine er vokset op i Ilulissat, hvor hun i forbindelse med sin uddannelse har boet i Danmark i en årrække, og efterfølgende har boet i Nuuk i mange år sammen med sine tre børn. Da børnene blev voksne, flyttede Tine alene til Qaqortoq, og bemærkede, at naturen var anderledes.

-Da jeg kom til Qaqortoq, var det som om, at jeg kom tættere på naturen. Vi har jo boet i Nuuk i årevis, og hvis vi skulle et sted ude i naturen, skulle vi først køre en lang tur i bil og derefter først tage afsted med en båd, hvor der så mulighed for at plukke bær, derfor har jeg her lagt mærke til de anderledes forhold her, og vil nødig undvære mine svømmeture i storsøen, sagde Tine smilende.

Tine er den yngste blandt de fire søskende, og faderen Peter, som er dansk og moderen Jensigne, som er grønlandsk, bor nu i Danmark. Tine voksede op i Ilulissat hos sine forældre med tæt forhold til sine søskende, bedstemor og bedstefar. Som barn havde hun set det for vigtigt at have stor respekt for skolen.

-Siden jeg var barn, har skolen været vigtig for mig, hvor jeg begyndte at lave lektier, så snart vi havde fri. Min far har fundet det meget mærkeligt med min holdning til det, svarede Tine leende og fortsatte. Jeg gik også meget op i skolen og idræt.

Tine havde allerede tænkt over at flytte til Sydgrønland.

-Jeg har længe tænkt på at skulle prøve at bo i Sydgrønland og arbejde for en kommune, og det er så dejligt, at jeg fik mulighed til at opfylde begge mine ønsker samtidigt, så jeg var ikke tilbageholdende med at udnytte denne mulighed. Jeg kan forestille mig at være her i lang tid, hvis ikke der sker noget med min familie.

Tine har allerede besøgt Sydgrønland, dog var hun positiv overrasket over sin nye hjemby.

-Byen er meget hyggeligere end jeg havde forestillet mig og folk er meget søde, og jeg konstaterede, at Qaqortormiutterne er ret glade for venligt drilleri, sluttede Tine med latter.

 

  • Har du en dårlig vane, du kunne nævne?
  • Jeg kan ikke nævne noget bestemt, men jeg er madglad og spiser lidt for meget af og til.
  • Hvad er din ynglingsret?
  • Hellefisk suaasa og lammemellemgulv
  • Hvad er den mest mindeværdige by eller bygd du har besøgt i Kommune Kujalleq?
  • Jeg tror, det var Tasiusaq, da vi skulle komme ombord på båden, at jeg så en hel masse blåmuslinger og søstjerner, og jeg sagde: ”Wow, jeg vil tilbringe mit otium her”, svarede Tine Pars med et smil i munden.