airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Man skal give de unge mulighed for at komme videre

22. oktober 2021

Majoriaq i Kommune Kujalleq, udviklingskonsulent og Master Coach skal i samarbejde give 20 unge mulighed for at komme videre. 

I de foregående har man afholdt en to ugers Boot Camp med det formål, at de unge kan komme videre, og i år vil forløbet vare tre uger.

Unge med bopæl i Kommune Kujalleq vil blive monitoreret af udviklingskonsulenten og Master Coachen Pipaluk Lund Olsen.
-I forhold til de forrige år skal de fokusere på idræt, hvor man giver dem mulighed for at blive opmærksomme på en sundere livsstil, således at de også kan opnå en viljefast motivation, sagde Pipaluk Lund Olsen.

De unge under 18 år skal bo sammen under coachingen, hvor man vil blive vejledt i forskellige ansvarsområder.

-Der er 4 målsætninger i forbindelse med Boot Camp for de unge, som er uddannelse/beskæftigelse, robusthed, motivation og idræt, og aktiviteterne arrangeres ud fra de unges aktuelle kompetencer, siger Pipaluk Lund Olsen.

Boot Camps blev afholdt med succes i de forrige år. Det har blandt andet ført til, at nogle af de unge deltagere har igangsat en uddannelse.

-Det er dejligt at følge med de unge, og det er anderledes hver gang. I de forrige år kunne nogle af de unge ikke stå frem foran et publikum, men en stor udvikling ses hos dem efter endt Boot Camp, for eksempel blev de i stand til at holde en tale, siger Pipaluk Lund Olsen.

Boot Camp for de unge begynder d. 26. oktober og færdiggøres d. 12. november, hvorefter de skal på jobpraktik indtil udgangen af februar.