airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Formand for beredskabskommissionen: Der bør være hangar til H155 i Qaqortoq

13. oktober 2021

Beredskabskommissionen i Kommune Kujalleq udtrykker nu bekymring for placeringen af de nye H155 helikopteres base i Narsarsuaq. 

Med Air Greenlands anskaffelse af H155 helikoptere, der skal erstatte Bell 212 i sommeren 2022, har Air Greenland ikke planlagt anlæggelse af hangar til helikopterne i Qaqortoq. Beredskabskommissionen har erfaret at de nye helikoptere skal have base i Narsarsuaq, da hangar i Qaqortoq er for lille til H155.

Både evt ekstra piloter, HOIST operatører, læge og politi skal hentes i Qaqortoq. Når Air Greenland vælger ikke at bygge en hangar til de nye helikoptere i Qaqortoq, kan det betyde et forsinkende led når der skal udføres redningsaktioner. Dette er ikke hensigtsmæssigt.

”Som formand for beredskabskommissionen er jeg naturligvis interesseret i at redningsaktioner og andre operationer sker på så forsvarlig og tidsbesparende måde som muligt. Jeg håber at Air Greenland og evt. andre beslutningstagere vil tage dette i betragtning”, siger Stine Egede, Borgmester og formand for beredskabskommissionen.