airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Uge 41, en uge med aktiviteter for handicappede

15. oktober 2021

Gedion Schmidt og Inukitsoq Poulsen bor på Bokollektivet for handicappede i Qaqortoq, og de følger med i aktiviteterne i de handicappedes uge 41. 

Uge 41 er her i Grønland forbeholdt de handicappede, og ugen er blevet markeret på forskellige måder i Qaqortoq. 41-årige Inukitsoq Poulsen har deltaget aktivt i begivenhederne.

- Om mandagen gik vi sammen til kommunekontoret, om onsdagen var vi samlet i fodboldbanen, hvor vi legede forskellige lege, og her i bokollektivet bagte vi boller. Vi skal også holde afslutningsmiddag på fredag. Jeg ønsker alle andre handicappede tillykke med uge 41, siger Inukitsoq Poulsen fra Qaqortoq.

Der er flere handicappede med særlige talenter, og 47-årige Gedion Schmidt født i Nuuk, og på nuværende tidspunkt boende i Qaqortoq, samt velkendt blandt befolkningen i Qaqortoq har interesse i at spille musik i sin fritid.

- Jeg har vænnet mig til at underholde folk, og når der bliver afholdt noget ved springvandet i midtbyen plejer jeg at spille musik. Min største talent er musik. Jeg har et klaver og en guitar, og nogle gange tager jeg min tromme frem. Jeg har ikke rigtig deltaget i aktiviteterne under uge 41, fordi jeg ikke har været helt frisk, og generelt mærker jeg ikke så meget til uge 41, siger Gedion Schmidt.
Som afslutning på begivenhederne i uge 41 holder det beskyttede værksted, Orniffik, en hyggelig afslutningsmiddag i forsamlingshuset.