airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Hans-Peter Hansen ny bestyrelsesformand i Innovation South Greenland A/S

20. oktober 2021
Foto: Leiff Josefsen

Erhvervsudviklingsselskabet i Kommune Kujalleq Innovation South Greenland (ISG) har afholdt en ekstraordinær generalforsamling mandag den 18. oktober 2021 og har valgt en helt ny bestyrelse, med repræsentanter fra alle de sydgrønlandske byer og Hans Peter Hansen som ny formand.

Det er med denne ekstraordinære generalforsamling lykkedes at sammensætte en bredt funderet bestyrelse, der både har dybe lokale rødder og international udsyn.

Den nye bestyrelsesformand Hans Peter Hansen har en lang grønlandskarriere bag sig. Først 5 år ved Sorte Engel minen i Maarmorilik og 40+ år i Air Greenland. Den nye formand har ambitioner om at få etableret en forbindelse direkte fra og til udlandet. Og glæder sig samtidig til de utallige opgaver, der skal løses sammen med bestyrelsen og direktøren Allan Chemnitz og hans team.
Kommune Kujalleq har med den nye bestyrelse vægtet at byerne i kommunen bliver repræsenteret i langt højere grad end tidligere. Endvidere har det været vigtigt at der er bestyrelsesmedlemmerne fra de 4 erhvervssøjler Turisme, Fødevarer, Fiskeri og Råstoffer som ISG arbejder med.

De øvrige medlemmer af bestyrelsen er ny næstformand direktør i Neqi A/S Ole Vestergaard, Direktør i Arctic Prime Fisheries Hentzar Petersen, ejer af Farm Holiday Elna Jensen , Geolog Ole Christiansen, Kommunaldirektør Tine Pars, General Manager i Blue Ice Explorer Claus Pedersen, ejer af Nanortalik Tourism Ellen Næsgaard Madsen, Ejer af Qajaq Brewery Greenland Kattie Nielsen.

Borgmester Stine Egede ”er meget glad for at et nyt hold har taget stafetten og kan være med til at bringe Sydgrønland videre i arbejdet med at nå de politiske og samfundsmæssige mål, der er så vigtige for regionens udvikling”.

Den nye bestyrelse ventes at kunne afholde sit første møde inden udgangen af november måned.